fbpx

VM: nőtt az iskolagyümölcs-programban résztvevő iskolák száma

Írta: - 2014 január 23.

VM: nőtt az iskolagyümölcs-programban résztvevő iskolák számaBudapest, 2014. január 22., szerda (MTI) – Jelentősen nőtt az idei, 2013/2014-es tanévben a Nemzeti Iskolagyümölcs Programban részvevő iskolák és a tanulók száma is – mondta Feldman Zsolt szerdán Budapesten, az óbudai Nagy László Általános Iskolában.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára elmondta: míg a megelőző tanévben az iskolagyümölcs-programban 1880 iskola vett részt 340 ezer tanulóval, a mostani tanévben már 2030 iskola és 535 ezer diák. A fiatal nemzedékeket a szaktárca a jövő fogyasztóinak tartja, akiket arra kíván ösztönözni, hogy minél több egészséges élelmiszert fogyasszanak.

Az iskolagyümölcs-program az ország uniós csatlakozását követően indult azzal a céllal, hogy a gyerekeket egészséges táplálkozásra ösztönözze, és segítse, hogy minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak. Az idei tanévben a program finanszírozására 2,8 milliárd forint áll rendelkezésre, az előző tanévben biztosított mintegy 1,65 milliárd forinttal szemben. A program költségeinek felét a VM, a másik felét az EU fizeti.

Németh Franciska, a MATÉSZ-FRUCT Kft. kommunikációs igazgatója bejelentette: a MATÉSZ-FRUCT, a Nemzeti Iskolagyümölcs Program legnagyobb beszállítója országos rajzversenyt hirdetett az általános iskolák első hat évfolyamán tanuló diákok számára, és ezek a gyerekrajzok díszítik majd az iskolagyümölcslé dobozokat.

A verseny célja a gyümölcslé-fogyasztás népszerűsítésén túl az, hogy az iskolagyümölcs-program keretében kiosztott gyümölcsleveknek a 2014/15-ös tanévtől egységes arculatot adjanak. A pályázati felhívást a cég minden érintett iskolához és iskoláshoz eljuttatja. A beküldési határidő március 5-e.

MTI 2014. január 22.