fbpx

VM: soron kívül megkapják a baromfitartók az állatjóléti támogatást

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 31.

A baromfiágazat gazdasági és finanszírozási problémáinak enyhítése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a baromfi állatjóléti támogatás soron kívüli kifizetéséről döntött a harmadik negyedévben is, amihez a szükséges rendeletmódosítást soron kívül végrehajtja.

 

VM: soron kívül megkapják a baromfitartók az állatjóléti támogatást

 

 

A szaktárca szerdai közleménye szerint az ágazatban ebben az évben 20 százalékkal 4,8 milliárd forintra nőtt a 2013-ra kifizethető keretösszeg.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az első negyedévre 1,33 milliárd forintot fizetett ki 1219 termelőnek.

A második negyedévre 1,37 milliárd forintot 1338 termelőnek, a harmadik negyedévre várhatóan – a rendeletben meghatározott keretből – 1,05 milliárd forintot biztosít, mintegy 1400 termelőnek.

A baromfi állatjóléti támogatást mindig a tárgyévet követő évben fizeti ki a tárca, tehát 2013-ra az eredeti rendelet szerint 2014-ben lenne kifizetés – közölte a VM az MTI megkeresésére.

Hozzátették: az idén a VM azért hozta előre a támogatások kifizetését, hogy ezzel is segítse az állattartók anyagi helyzetét.

 

MTI 2013. október 30.