Takarmányborsó: vetéstől a feldolgozásig
Viszonylag alacsony, maximum 20 ezer hektár körüli a hazai takarmányborsó-vetésterületünk. A már futó fehérjeprogram előirányzott céljai alapján…
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreViszonylag alacsony, maximum 20 ezer hektár körüli a hazai takarmányborsó-vetésterületünk. A már futó fehérjeprogram előirányzott céljai alapján…
A fogyasztói szokások átalakulásával párhuzamosan egyre inkább teret nyer az almatermesztők körében az ökológiai növényvédelmi szemlélet alkalmazása….
A talajok savanyodása több szempontból is befolyásolja a növénytermesztés sikerét. Egyrészt a pH érték csökkenésével megváltozik a talajban lévő –…
A humusz a talaj egy sajátos és igen fontos alkotórésze. Nem egy vegyület, hanem vegyületek összessége. A humuszvegyületek talajspecifikusak, azaz…
A nitrogén meghatározó elem. A növény nitrogénigénye az intenzív növekedés és gyümölcsfejlődés idején a legnagyobb. A tartalék a későbbi időpontban…
Az elmúlt években a trágyázási gyakorlatban bekövetkezett változások következményeként olyan tápelemek visszapótlásának igénye is előtérbe került,…
A repce őszi tápanyag-igényének biztosításához elsődlegesen ne a talajt trágyázzuk, hanem a növényt lássuk el! A tápanyagok kiválasztásánál két…
Néhány éve még extenzív-intenzív repcetechnológiák versenyeztek egymással, és a kérdés inkább az volt, ki mennyit hajlandó költeni a repcéjére, és…
Mint minden kultúrnövényünk, a gabona is a talajból felvett tápanyagokból építi fel szárát, a kalászt és természetesen magát, az értékesíteni kívánt…
A kukoricaszár mennyisége hazánkban 10-13, estenként 14 millió tonna, csuhéval, csutkával együtt 15-16 millió tonna, a búzaszalma mennyisége 4,5-7,5…
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.