belvíz

A belvízmentesítéshez sok eszközünk van, de törekedjünk a belvízképződést csökkentő talajművelésre, illetve megelőző technológiát is alkalmazzunk.
A talajjavítást fontos komplex, szerves rendszer keretében végezni, de nagyon megéri precíziós alapon elvégezni.
Egy erős közepes-jó évet várunk a gabonák aratását illetően az idei évben.
Dombvidéki területeken az erózió és szedimentáció okozhat problémákat, míg a sík területek mikrodomborzati heterogenitása a belvíz kialakulását segíti elő.
Májustól mindenki számára elérhető az ingyenes aszálymonitoring-hálózat.
Aszálymonitoring, azaz adatalapú aszály- és belvízkezelés A klímaváltozással kapcsolatos veszélyek közül először a vízhiánnyal kell megküzdenünk.
Nehéz kérdés. Az idei tavasz másképp alakul, mint ahogy azt elterveztük
A belvizes területeken őszi vetésű állományok pusztulhatnak ki, talajmunkával előkészített táblarészek válhatnak megközelíthetetlenné az átmeneti vízborítás miatt.
Készüljön fel a belvíz elleni védelemre és a nyári aszályra! Most engedményes áron megkaphatja ezekhez a gépeket!
A februári havak olvadása és a kiadós esőzések után érkező újabb hó aggasztó ár- belvízhelyzetet idézett és idézhet elő idén.
Magyarország különleges természeti adottságokkal rendelkező ország.
A mezőgazdasági káreseményeket, mint például a jégeső-, vagy a belvízkár, a bekövetkezéstől számított 15 napon belül kell bejelenteniük az agrár-kárenyhítési rendszerben tag gazdálkodóknak.
Napjainkban a szélsőséges időjárás miatt folyamatosan nő az árvízzel, belvízzel és aszállyal nagymértékben veszélyeztetett területek nagysága.
Az idén hetedik évfolyamába lépett Nufarmer Magazin tavaszi-nyári lapszáma sorra veszi a kalászosok, a repce, a kukorica, a napraforgó és a borsó mellett az álló kultúrák aktuális növényvédelmi teendőit, melyekhez szakmai javaslatokat, gyakorlatias tanácsokat is fűzünk.
A szokatlanul enyhe telet követő hosszan tartó esőzések következtében ismét a belvíz okozhat jelentős károkat a mezőgazdaságban.
Jól telelnek az őszi kalászosok és a repce is - mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke.
Műszaki eszközök a mezőgazdasági területek belvízkárainak enyhítésére.
Talajművelési javaslatok az érintett területekre.
Tolna megyében az utóbbi egy hét alatt nőtt a belvizes területek nagysága, már meghaladja az 5000 hektárt.
Jelentős a lemaradás az őszi mezőgazdasági munkálatoknál Békés megyében a rendkívül csapadékos szeptemberi és októberi időjárás miatt.