durumbúza

Országos szinten a durumbúza vetésterülete 30 ezer hektár körül lehet, ez a búzavetés 3 %-a.
Az idén 95 éves Gabonakutató Nonprofit Kft. immár több mint fél évszázada foglalkozik búzanemesítéssel.
Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a piac a prémiumminőséget nem fizeti meg, ezért a gazdák inkább a magas termőképesség felé fordulnak. Így ma már a magyarországi vetésterület több mint 50%-án bőtermő fajtákat termesztenek.
Az Isterra Magyarország Kft. fajtái már hazánkban is bizonyítottan bőtermő, jó minőségű búzák. Folyamatosan az élmezőnyben végeznek termőhelytől és évjárattól függetlenül.
Termeltetési integrációnk számára önálló durumbúza vetőmag portóliót állítottunk össze. A vetőmagot saját magunk szaporítjuk és fémzároljuk,...
Használja ki Ön is az előszezoni árakat és szerződje le durum terményét még a betakarítás előtt!
A mediterrán térségben, főként Olaszországban a legkedveltebb tésztafélék alapanyaga a durumbúzából (Triticum durum) készülő durumdara, vagy más néven semolina.
Termeltetési integrációnk számára önálló durumbúzavetőmag-portóliót állítottunk össze.
Hazai és külföldi malmokkal, felvásárlókkal együttműködve olasz mintára zárt termelési integrációt működtetünk, melyben termelő partnereinkkel a tésztaipar igényeinek megfelelő, magas minőségű nyersanyagot állítunk elő.
Jól bevált modellünk a következő: Ön az általunk biztosított fajtákkal, javasolt technológia betartása mellett durumbúzát termel.