gabonakutató

Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy a piac a prémiumminőséget nem fizeti meg, ezért a gazdák inkább a magas termőképesség felé fordulnak. Így ma már a magyarországi vetésterület több mint 50%-án bőtermő fajtákat termesztenek.
A repce jelentős területi növekedésen ment keresztül hazánkban.
A Gabonakutató szójanemesítése két évtizedes múltra tekint vissza, de ebben a nemesítési szempontból rövid időszakban is sikerült maradandót alkotnunk.
A hazai búza vetésterülete az elmúlt években 950 ezer és 1 millió hektár között realizálódott.
A Gabonakutató Nonprofit Kft. szójanemesítése és -kereskedelme az eltelt alig 15-20 év alatt, és különösen az utolsó évtizedben dinamikusan felível....
Miben különbözik a Gabonakutató a többi szója-fajtatulajdonostól?
Miben különbözik a Gabonakutató a többi szója fajtatulajdonostól? Mi nem csak fajtát kínálunk, hanem egy kiváló minőségű prémium kategóriás terméket,...
A hazai napraforgó-termesztés folyamatosan igazolja, hogy nem csak múltja, hanem jövője is van.
Értékes újdonságok a Gabonakutatótól
Dr. Bóna Lajos agrármérnök, búza és tritikále nemesítő, aki 2015. szeptember 30-án vette át kinevezését, 1977-től dolgozik az intézményben.
Új trendek és kihívások az élelmezésben.
Gombafertőzéseknek ellenálló búza- és kukoricafajták nemesítésén dolgoznak a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft. szakemberei több kutatóintézettel és mezőgazdasági céggel együttműködve, a 740 millió forintos összköltségű projektet az unió is támogatja.
Az új kukoricahibridek ismertetése során kiderült, korábban érnek és ellenállóbbak az új fajták.
Mindössze a termőterület ötödén vetettek Magyarországon jó minőségű, ellenőrzött búza vetőmagot, ami a Gabonakutató Nonprofit Kft. szerint rontja a mennyiségi és minőségi kilátásokat és élelmiszerbiztonsági szempontból is aggályos.
A szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft., nagy érdeklődés mellett 2013. szeptember 3-án kukorica fajtabemutatót tartott, melyet átfogó szakmai előadásokkal tarkítottak.