hozam

Kormányhatározatnak örülhetnek a gazdák, mely szerint jövőre jelentősen megemelkedik a kukorica alapú bioetanol felhasználása a benzin bekeverésénél.
A folyamatos növénytakarás és a csökkentett talajművelés segít az egészséges talajélet biztosításában.
A hazai búza vetésterülete az elmúlt években 950 ezer és 1 millió hektár között realizálódott.
A végéhez közeledik az őszi vetésű termények aratása: a hozamok szinte minden növénynél elmaradnak a tavalyi szinttől. A kalászosok mellett az ipari...
A két amerikai méhésznek sokszor adódott problémája azzal, hogy a méheikkel nem tudnak beporoztatni annyi virágot, ami miatt egyáltalán megéri ezt a...
Az egy területen sűrűn ismételt repcetermesztés elősegíti a kórokozók és a szél által terjesztett betegségek megjelenését. Főleg az őszi és a tavaszi...
A betakaríthatóság az érettségtől és az állománytól függ. Ha egy hibrid betakarításra alkalmas állapotban van, akkor beérett. Fontos azonban az, hogy mikor érik be az adott hibrid.
Mennyire csökkenthető hibridbúza esetén a vetési norma és milyen az ennek megfelelő, gazdaságilag is optimális állománykezelési stratégia?
Az aranykorona mint mérőszám megkerülhetetlen jellemző, ha a földek áráról van szó, pedig egy csaknem 150 éve érvényben lévő rendszerről beszélünk.
A betakarítás mindig megmutatja az addig befektetett munka valódi értékét.
Az AG LEADER első hozamtérképezős rendszere 25 évvel ezelőtt debütált. Ez a rendszer már kiállta az idők próbáját. Az elmúlt 25 év minden tudása, tapasztalata benne van ebben a termékben. Akkor miért lenne érdemes olyat választani, aki csak követni próbálja ezt a rendszer?
Számos nemzetközi kísérlet igazolja, hogy a gyakorlatban sokszor túl korai betakarítás mellett döntenek a termelők.