technológia

Az átalakuló mezőgazdasági gyakorlatban egyre fontosabb lesz az új technológiák üzemi tesztelése.
Piacképes, stabil, ellenálló és egészséges gyümölcstermés Arysta-technológiákkal.
Élménybeszámoló a II. Élelmiszer- és Takarmányipari Szimpóziumról.
Napjainkban a különböző összetételű növénykondicionáló termékek, technológiák használata a jövedelmező gazdálkodás része.
A 2018-as esztendő a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyümölcstermesztőknek jelentős jövedelemcsökkenést eredményezett az előző évhez képest.
Az erős növény ősidők óta jó befektetés, a gyenge viszont ráfizetés, anyagi kár, bosszúság a gazdának. Ki mint vet, úgy arat. Ez nem változott évszázadok alatt sem.
A tavaszi vetésű, széles sortávolságú növények - kukorica, napraforgó, cukorrépa, szántóföldi zöldségfélék - apró magvainak vetésére szemenkénti vetőgépeket alkalmaznak
A napraforgó hazánkban a legjelentősebb, étolajat adó növény. Hazai jelentőségét bizonyítja, hogy a legfontosabb olajnövényünk területe az utóbbi időben meghaladta a 600 ezer ha-t, és ezzel a búza, a kukorica és az árpa után a legnagyobb terület foglalja el.
Az AGRO.bio az elmúlt években a Demo Farm Projekt keretein belül és több termelő partnerénél is vizsgálta technológiáinak teljesítményét üzemi körülmények között.
A kukorica esetében is kiemelten fontos, hogy a gazdaságilag legjövedelmezőbb termésátlagokat tudják a termelők realizálni.
Az utóbbi években egyre nehezebb ilyen nagy értékű precíziós gépek kezelésére képzett munkatársakat találni.
A szántóföldi növénytermesztők számára a kora tavasz már sok feladatot tartogat.
Idén is sok érdeklődőt vonzott a Malagrow Növénytermesztési Konferencia.
A NAGÉV húsz éve foglalkozik megrendelésre történő tűzihorganyzással (bérhorganyzással) a gazdaság szinte valamennyi területére, ezen belül a mezőgazdasági szektorba is.
A mulcsos technológiában a sekély talajművelést általában rövidtárcsával vagy nehéz szántóföldi kultivátorral végezzük.
A NAK tanulmányutat szervez a hazai élelmiszer-előállítók versenyképességének növelése érdekében
A mezőgazdaság átalakulása itthon is megkezdődött
A hagyományos és az innovatív technológia teszi világszerte sikeressé a szigetcsépi Gál família borait.
Letölthető a Nufarm növényvédelmi megoldások 2019, a Szántóföldi kultúrák, valamint a Szőlő- és gyümölcsültetvények növényvédelme 2019 is.