tejpiac

A vágómarha exportnak a 10-20 százalékát az osztrák és a horvát piacra irányuló kivitel adja
A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács célja a magyar tejágazat fejlődése.
Újabb eredményt hoztak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) tejpiaci ellenőrzései.
Jelenleg is tart a tejpiaci ellenőrzés, azonban már az első hetekben is több eljárást kellett indítania a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH).
A magyar tejágazat helyzetéről, a tejtermelők legsúlyosabb problémáiról és a hatósági támogatás megerősítéséről ...
Közös fellépést sürgetett a tejpiac versenyképességének megőrzése érdekében a szlovén és a magyar mezőgazdasági miniszter a szlovén-magyar kormánycsúcson.
Hegedűs Imre elmondta: a három helyszínen mintegy 600-800 ember vett rész a tiltakozásban 40-50 mezőgazdasági munkagéppel és 100-120 személygépkocsival.
Szigorúbb szabályozást vár a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (TSZSZT) a tejipari nagykereskedelmi engedélyek kiadásakor.
A kormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel megvédje a tejágazati együttműködésben szerepet vállaló piaci szereplők érdekeit azokkal szemben, akik veszélyeztetik tevékenységükkel a nagy erőfeszítések árán kialakított piaci egyensúlyt
A tejtermelők azt kérik, hogy a kereskedelmi láncok részesítsék előnyben a hazai termékeket az importtermékekkel szemben, és ne csökkentsék a friss termékek árát.
Termelői demonstráció sem kizárt a tejpiaci egyensúly védelmében - közölte Lukács László, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (Tej Terméktanács) ügyvezető igazgatója pénteken az MTI-vel.