A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
Kettő milliárd helyett kettő és fél az állattartó telepekre
Megkapta? Ha benne volt a 349-ben, nézze meg, belefért-e 195-be!
-
Újabb földterületek a kalapács alatt
Folytatódik az állami, kisterületű földek értékesítési programja: sok mezőgazdasági termelő rendezheti földügyeit.
-
Március dereka óta gyorsan csökken az orosz gabonakivitel
Harmadik hete csökken és eddig összességében negyedével esik az oroszországi gabonakivitel, leginkább a kukoricaexport.
-
Baromfi: még soha ennyit nem termelt a rekordra készülő óriás
Szárnyal a brazil mezőgazdaság: a tojás- és baromfiszektorban is történelmi rekord várható.
-
Rossz hír az új károsító az eddig eléggé védett növénynek
Új károsítója jelent meg a hazai mezőgazdaságban relatíve újnak és eddig védettnek számító édesburgonyának.