A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
Chilicum: világbajnok chilik Magyarországról
Világbajnok termékeket ad a magyar mezőgazdaság egyik különleges ágazata a chili paprika termesztés.
-
Bodri Pincészet – Szőlészet-borászat kategória
Keressük 2020-ban is Magyarország Legszebb Birtokát!
-
Többre vagyunk képesek, nem kellene ennyi éhezőnek lennie
A stabil termelést garantálhatja a klímatudatos, éghajlatbarát technológiákon alapuló mezőgazdaság kialakítása.
-
Pulykaágazat: 10-15 százalékkal csökkent az árbevétele
A karácsonyban és állami segítségben bízik a pulykaágazat.
-
Multiszenzorok mint a precíziós állattenyésztés jövője
Lehetőségünk van már egész telepek automatizálására is.