A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
Hatalmas állami földárverés jön – egy fontos változással!
Szántó, rét, legelő, vegyes művelés – összesen csaknem 20 ezer hektárnyi föld árverésére kerül sor idén – egy fontos változással.
-
Állati genetika: kint a pályázat, június 3-tól indul
Genetika: a mezőgazdaságnak is szüksége lesz a diverzitás megőrzésére, ezt segíti egy új támogatási program.
-
Izgalmas hónap jön, imádkozhatunk a búzáért a forróságban
A mezőgazdaságban a búzatermés kilátásai az utolsó hónap időjárásától függnek, elég lesz-e a talajban lévő víz…?
-
VM: nem csökkennek az agrárágazat támogatásai 2013-ban
Az agrárágazatnak nyújtott európai uniós és költségvetési támogatások összege nem csökken az idén – mondta Szentirmay Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) főosztályvezetője szerdán Balatonfüreden, egy agrárvezetőknek tartott konferencián.
-
Óriási kárt okoz a sáska Indiában
Egy sáskaraj egy nap alatt képes annyi terményt lerágni, amennyiből Kenya teljes lakossága két napig meglenne.