A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
Szép az akácos, de azon kívül, hogy szúr, még tájidegen is
Ha nem lépünk időben, unokáink csak botanikus kertben láthatják őshonos fajainkat.
-
Pályázati aktualitások – 2015 március
Február 1-től megkezdődött az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) társfinanszírozásában a 2007-2013-as pályázati ciklus egyes beruházási jellegű…
-
A nyerstej átlagára 6 százalékkal nőtt egy hónap alatt
A tejágazatban is jelentős hatással jelentkezik a mezőgazdaság minden szegmensét érintő, emelkedő termelési költségek.
-
Aranylelőhelyek a magyar erdőkben
Nemcsak szerelmi ajzószer – hatalmas üzlet is terem a fák tövében.
-
Méh nélkül nincs élet, avagy biodiverzitás a városban is
Növényfajaink élete majd’ 90 százaléka a beporzó rovarokon múlik – ez volt a program fő üzenete.