A magyar nyúlhús kiváló, nemzetközi szinten elismert termék, hiszen évente több mint 4 millió nyulat termel és dolgoz fel az ágazat, aminek a 95%-a külföldi piacokra kerül. Az exportban ezért sikeresek, a hazai fogyasztásban viszont sereghajtók vagyunk. Videónk a Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari szakkiállításon tartott kóstoltatáson készült.
Egészséges és finom, mégis külföldre visszük
CÍMKÉK
agrárAgrárminisztériumállattenyésztésmezőgazdaságNyúl TerméktanácsnyúlhúsnyúltenyésztésSirha Budapest
Kapcsolódó hírek
-
VM: kibővítik a méhek egészségügyi állapotáról folytatott vizsgálatot
Kibővíti a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Európai Unió támogatásával szeptemberben elindított méhegészségügyi vizsgálatot.
-
Mindenki megtalálja a maga húsvéti tojását
A termelők és a forgalmazók felkészültek az ünnepre.
-
Minőségi gabonatároló LINDAB-ból
Kuncsorbán, a Szilágyi-Farmon épült tárolócsarnok magtároló képessége 4000 m3.
-
Startertrágyázás mikrogranulátumokkal – tápanyagpótlás gazdaságosan
A mezőgazdasági input anyagok árainak emelkedése folyamatos megújulásra, útkeresésre készteti a növénytermesztésben érintetteket.
-
Az idei körtetermés az átlagtól alacsonyabb lesz
A körte termesztése nem egyszerű feladat, igényeit csak hazánk bizonyos területein tudják kielégíteni az agrártermelők.