fbpx

A cél egy elsodródásmentes kijuttatás.

Írta: Szerkesztőség - 2017 március 06.

A biztonságos és hatékony növényvédelmi művelet esetén a műszaki és meteorológiai paramétereket figyelembe kell venni. A cél egy elsodródásmentes kijuttatás, melyet a fúvóka-kiválasztás,  a permetezőnyomás és a haladási sebesség mellett a helyes szórókeret-magasság betartásával lehet elérni.

Kis mértékű célterület-távolság esetén a szél nem befolyásolja hátrányosan a cseppeket. Az optimális szórókeret-magasság a fúvókák permetezési szögétől és a fúvókáknak a szórókereten levő távolságától függ. Választható 25 cm vagy 30 cm fúvókatávolság. A permetlének a célterületre történő optimális keresztirányú elosztása akkor biztosítható, ha a valamennyi összetevőt egymáshoz hangoltunk.

Amikor az AmaSelect elektromos egyedi fúvókakapcsolás a 4-szeres-fúvókatestet a 25 cm-es fúvókatávolságra átkapcsolja, a HeigthSelect a szórókeret és a célkultúra közötti távolságot automatikusan lecsökkenti.

Amikor az AmaSelect elektromos egyedi fúvókakapcsolás a 4-szeres-fúvókatestet a 25 cm-es fúvókatávolságra átkapcsolja, a HeigthSelect a szórókeret és a célkultúra közötti távolságot automatikusan lecsökkenti.

Az AmaSelect elektronikus 4-szeres egyedi fúvókakapcsolás egy 4-szeres-fúvókatartóból áll elektronikus fúvókaválasztással és lekapcsolással. Az AmaSelect-fúvókatartót fel lehet szerelni egy toldó egységgel a 25 cm fúvókatávolság eléréséhez. Ezzel a speciális 80°-fúvókákkal együtt a célterület-távolságot 50 cm alá lehet csökkenteni. Az AmaSelect egység nagy előnye, hogy a fúvókacseréhez már nem kell kiszállni a traktorból, hanem a négy fúvóka között a vezetőfülkéből kényelmesen lehet átkapcsolni.

Fennáll továbbá annak is a lehetősége, hogy egy fúvóka átkapcsolása és bekapcsolása automatikusan megtörténjen. Minden egyes fúvóka optimális nyomástartományának a terminálon történő megadásával a 4-szeres fúvókatartón belül a rendszer ezen előre megadott adatok alapján automatikusan átkapcsolja a fúvókákat. Így fennáll annak a lehetősége, hogy pl. az optimális nyomástartomány elhagyása esetén az 50 cm-es fúvókatávolságra beállított konfigurációról egy második, 25 cm-es fúvókatávolságra beállított konfigurációra vagy nagyobb fúvókára kapcsoljunk át.

UX típusú növényvédő-permetezőgép az AmaSelect 4-szeres egyedi fúvókakapcsolással.UX típusú növényvédő-permetezőgép az AmaSelect 4-szeres egyedi fúvókakapcsolással.

A HeigthSelect segítségével a szórókeret és a célkultúra közötti távolságot a fúvókatávolságtól és a fúvókatípustól függően automatikusan lehet beállítani. A HeigthSelect esetén az újdonság a szórókeret-magasság automatikus és folyamatos vezérlése a fúvókatávolság valamint a fúvókatípus cseréje esetén. Amikor a fúvókát bekapcsoljuk, az automatikus fúvókamegvezetés szabályozza az aktuálisan beállítandó célterület-távolságot. Ez az automatizálás javítja a felhasznált növényvédőszer hatékonyságát a folyamatosan optimális keresztirányú elosztásnak köszönhetően minimális elsodródás mellett. Ezzel a vezetőt jelentős mértékben tehermentesíteni lehet.