fbpx

A fejlődés nem állhat meg!

Írta: Szerkesztőség - 2019 december 06.

Mint azt már korábban megjelent cikkeinkben is írtuk, a géderlaki Metalwolf Kft. folyamatosan fejlődő családi vállalkozás, ahol nagy szerepet játszik az innováció. Az eltelt időszak eredményeiről és a jövőbeli tervekről beszél Farkas Csaba, a Metalwolf Kft. tulajdonosa.

A fejlődés elengedhetetlen feltétele a XXI. század követelményeinek megfelelő, modern berendezésekkel felszerelt munkahely. Idén újabb mérföldkőhöz érkezett a vállalkozásunk. Megépítettük és használatba vettük az új gyártócsarnokot, a minden környezetvédelmi előírásnak és szabálynak megfelelő modern, nagy teljesítményű festőfülkét és az új irodákat, ahol még jobban ki tudjuk szolgálni a megrendelők igényeit, mind a gyártás, mind a tervezés és az adminisztráció tekintetében is.

Legnépszerűbb termékeink ebben az évben is a nagyobb művelési szélességű 2,8-6,2 méteres, középnehéz és nehéz vontatott és kisebb, 1,3-2,8 m munkaszélességű függesztett V-tárcsáink. Fontos változás, hogy szinte nem készül tárcsa a rögöket aprózó, tömörítő, egyenletes talajfelszínt kialakító lezáróhenger, vagy a henger későbbi felszerelését biztosító vázkialakítás nélkül. Kínálatunkban tárcsáinkhoz kétféle hengertípus szerepel: az egyszerűbb és olcsóbb 400 mm átmérőjű, laposacél pálcás henger, és a robusztus, 480 mm átmérőjű ékgyűrűs henger, 100 mm-es gyűrűtávolsággal, és eltömődést megakadályozó sárkaparókkal.

Kora tavaszi időszakban megnőtt az érdeklődés és ügyfeleink a szokásosnál többet rendeltek simítólappal, vagy ékgyűrűs lezáró hengerrel kiegészített, sekély művelésre használt klasszikus fogasboronából, függesztett és félig függesztett kivitelben 2,2-9,2 m művelési szélességig.

Egyre többet értékesítünk, a palettánkba néhány éve bekerült, ásóborona-családból. A 3 sor ásókéssel és két sor lezáróhengerrel szerelt munkagépeket 2,88,4 méter művelési szélességben gyártjuk.

A jövőbeli terveinkkel kapcsolatban megjegyezhető, hogy már nagyon várjuk a 2020. január 22-25. között megrendezésre kerülő AGROmashExpót. Különös tekintettel arra, hogy mint kiállítók ott mutatjuk be új termékünket, az új nyolcsoros változatban is szerelhető sorközművelő kultivátort, folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas egységgel felszerelve. Várjuk a kedves érdeklődőket a szokásos helyünkön, a G pavilon 203B standján.

A 2020-as terveink között szerepel a középmélylazító-kínálatunk bővítése gyepek és legelők lazítására alkalmas eszközzel. A szántóföldi lazítók nem használhatók erre a műveletre, melynek legfontosabb feladata, hogy felső 25-30 cm tömörödött talajréteg kíméletes lazításával olyan talajállapotot hozzon létre, mely által a növényzet ellenállóbb lesz a szélsőséges időjárással szemben, különös tekintettel a csapadékviszonyokra. A lazítás javítja a talaj biológiai életét, elősegíti a növények tápanyagfelvételét és az erőteljesebb gyökérfejlődést.

Összegzésképpen elmondható, hogy továbbra is olyan eszközöket akarunk a gazdálkodók kezébe adni, amik a Metalwolf Kft. eddigi cégfilozófiáját hűen tükrözik. Ez azt jelenti, hogy a tőlünk vásárolt gépek ár-érték arányban kiemelkedők, a legjobb tulajdonságokkal rendelkező, jó minőségű, hazai fejlesztésű és előállítású eszközök legyenek, melyek minden tekintetben megfelelnek a gazdálkodók elvárásainak.

Talajművelő-eszközeinket számos helyen megtalálják: viszonteladóink szerte az országban várják a gazdákat. A viszonteladói listát megtalálják honlapunkon: www.metalwolf.hu

Megszokott telephelyünkön, Géderlakon is szeretettel várjuk az érdeklődőket. Itt a termékeinken kívül a megújult, modern üzemünk is megtekinthető. Ha felkeresnek bennünket, ügyfeleinkkel személyesen megbeszélhetjük elképzeléseiket, ötleteiket, hiszen egyedi tervezéssel és gyártással szintén foglalkozunk.

A személyre szabott kiszolgálás és az új, modern üzemünk hűen tükrözik családi vállalkozásunk hitvallását: a Metalwolf Kft. innovatív, megbízható partner a talajművelésben.