fbpx

A fiatal növény támogatása

Írta: - 2017 május 12.

A szeszélyes április után egy nem kevésbé változatos május elé nézünk az eddigi tapasztalatok és az előrejelzések alapján. Az országban egyszerre kell szembenéznünk a talajmenti faggyal, a felhőszakadással és a szárazsággal. Ez extra kihívást jelent a növényeinknek. Különösen a kukorica állományok esetén lehet fázós legyengűlt növényekkel találkozni, amelyek még érzékenyebben reagálnak a negatív hatásokra.

Minden gazda tudja, hogy a vetés minősége milyen fontos az majdani állományok homogenitása szempontjából, ezért sokan nem sajnálják az időt és az energiát a vetés precíz elvégzésére. Sajnos azonban a vetést követő változatos időjárás nagyon sokat tud még ezen rontani. Ahhoz, hogy elkerüljük az állományokat érő környezeti hatások negatív következményét, több eszköz is rendelkezésünkre áll. Ezek közül az egyik leghatékonyabb megoldás a FERTIACTYL STARTER.

4-6 leveles korban 3 l/ha dózisban kijuttatva:

  • a talajból való tápanyagfelvétel korlátozottsága esetén könnyen hasznosítható tápanyaggal látja el a növényét lombon keresztűl
  • a sejtosztódás és differenciálódás fokozásán keresztül hatással van a csődifferenciálódásra és gyökérnövekedésre
  • növeli a növény környezeti toleranciáját és regenerációs képességét

talajhatású komponensei fokozott tápanyagokszolgáltatást nyújtanak.

Biostimulált start

A biostilmulátoros mikrogranulátum-használat előnyei már a kelés előtt is tapasztalhatóak. Ez annak köszönhető, hogy a hatóanyagok a magba bejutva a csírázás élettani folymatait gyorsítják. A nagyobb gyökértömeg kialakulása már ilyenkor nyomonkövethető.