fbpx

A szőlőültetvények szerkezetátalakításához már igényelhető a támogatás

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 16.

Budapest, 2013. április 15., hétfő (MTI) – A szőlőültetvények szerkezetátalakításához és -átállításához április elejétől július 16-ig nyújthatók be a támogatási kérelmek – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hétfőn.

Közleményük szerint a támogatás feltétele a borvidéki terv alapján elkészített, valamint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által jóváhagyott egyéni terv.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hangsúlyozta: támogatásban csak azok részesülhetnek, akik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által jóváhagyott egyéni tervvel rendelkeznek.

 

 

A szőlőültetvények szerkezetátalakításához már igényelhető a támogatás

 

A támogatási kérelmeket postai úton kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal Piaci Támogatások és Külkereskedelmi Intézkedések Igazgatóságához.

A támogatás csak akkor fizethető ki, ha az MVH helyszíni ellenőrzése megállapítja, hogy a támogatási kérelemben megjelölt egyes műveleteket teljes mértékben, szakszerűen elvégezték.

A támogatás kifizetésének határideje a támogatási kérelem benyújtása szerinti pénzügyi év október 15-e.

Az MVH a kifizetéseket úgy teljesíti, hogy az adott pénzügyi év tekintetében az összes kifizetés átlaga 12 500 euró – azaz mintegy 3,7 millió forint – legyen hektáronként, ezt az összeget ne haladja meg – tartalmazza a közlemény.

A szerkezetátalakítással járó bevételkiesést ellentételező pénzbeli kompenzáció összege a támogatható területnagysággal arányos, mértéke hektáronként 1800 euró, azaz mintegy félmillió forint.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az MTI kérdésére közölte: a támogatási kérelmek benyújtása folyamatos.

A támogatási keret túligénylése esetén a keretkimerülés napján beérkezett támogatási kérelmeket rangsorolják a bennük szereplő terület nagysága alapján növekvő sorrendben, és a keret erejéig elégítik ki.

 

MTI 2013. április 15.