fbpx

A tárcsázás új dimenziója az Atlas HO-val

Írta: Szerkesztőség - 2014 július 09.

A robusztus szerkezetű Atlasu HO 660x6mm-es tárcsákkal minőségi munkát végez nagy mennyiségű tarlómaradvány esetében is.

A robusztus szerkezetű Atlasu HO 660x6mm-es tárcsákkal minőségi munkát végez nagy mennyiségű tarlómaradvány esetében is.

Mire képes az Atlas HO?

– A robusztus váznak köszönhetően minőségi tarlóhántás 18 cm-es mélységig nehéz körülmények között is.

– X-precise, a tárcsák „X” alakú elrendezése, biztosítja a traktor nyomvonalának pontos követését.

– A CrossControl segítségével az első tárcsasor munkaszögét állíthatjuk be.

– Twin-disc rendszer (karonként két tárcsa) a zavartalan anyagáramlásért.

– Opcióként választható az agresszív A-tárcsa és 6 fajta henger.

A CrossControl rendszer lehetővé teszi az első tárcsasor szögének beállítását, ezzel változtatva a munka intenzitásán.

A CrossControl rendszer lehetővé teszi az első tárcsasor szögének beállítását, ezzel változtatva a munka intenzitásán.

Könnyed alkalmazkodás az adott körülményekhez

A BEDNAR Atlas HO agresszívan a talaj irányába állított tárcsákkal rendelkezik, viszont a könnyen állítható behatolási szögű első tárcsasor (Cross Control) lehetővé teszi a munka intenzitásának csökkentését is. Az egész első tárcsasor szöge mindössze 2 beállítási pont szabályozásával változtatható meg. A könnyebb talajokon a kevésbé agresszív beállítást választva alacsonyabb üzemanyagfogyasztást és nagyobb sebességet érhetünk el. Második tarlóhántásra ajánlott az alacsonyabb intenzitás, ezzel is csökkentve a tárcsalapok elhasználódását.

A különböző talajokhoz a hátsó tömörítő hengerek széles választékát kínáljuk.

A futómű integrálása miatt a hátsó tömörítőhenger három részre van osztva, így több ponton támaszkodik, és ennek köszönhetően egyenletesebb talajfelszínt, pontos mélységkövetést kapunk.

Az X-precise, a tárcsaszekciók „X” alakú elrendezése, biztosítja az optimális nyomvonal követését.

Kompakt gépkialakítás – precíz munka

Az integrált futómű biztosítja a BEDNAR Atlas HO egyenletes súlyeloszlását, a táblaforgókon való könnyű manőverezést, megakadályozza a nem kívánt bebillegést, ugrálást nagy sebességnél. A gép 15 km/órát meghaladó munkatempónál is egyenletesen dolgozik. Ezzel tökéletesen átmunkált visszatömörített talajfelszínt kapunk, megkönnyítve az olyan tárcsázást követő műveletek végzését, mint a permetezés, műtrágyaszórás és a vetés.

A traktor nyomvonalának pontos követése a tárcsaszekciók „X” alakú elrendezésének köszönhető

A rövidtárcsák egyik legnagyobb hiányossága az oldalirányú elmozgás. Általánosságban kijelenthető, hogy minél nagyobbak a tárcsalapok, annál markánsabban jelentkezik ez a probléma. Az első tárcsasor úgy munkálja meg a talajt, hogy a következő tárcsasor már nem rendelkezik megfelelő támogatással. Ez a traktor nyomvonalából történő kisodródást és a sorok közötti átfedést eredményezi. A megoldás a tárcsaszekciók „X” alakú elrendezése, innen jött az X-precise elnevezés. Ez a kialakítás kiegyenlíti a keletkező erőhatásokat és az optimális nyomvonalon tartja az eszközt.

Lešek Podhorský

Marketing specialista