fbpx

Bács-Kiskun megyei tanácsadó a közönségdíjas

Írta: Barna Ferenc - 2022 december 16.

Idén már harmadik alkalommal írták ki az agrárágazatban tevékenykedők érdekeit szolgáló, kiemelkedő szaktanácsadói munka elismerését szolgáló pályázatot. Első alkalommal hirdettek „közönségdíjas” kategóriában eredményt, ahol a címet Kósa Ferenc László, Bács- Kiskun megyei tanácsadó nyerte el.

Kósa Ferenc László
A közönségdíjas Kósa Ferenc munka közben (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Szakmai elismerés

Az Év Szaktanácsadója” díj a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Agrárminisztérium közös szakmai elismerése. A pályázatot beküldő jelöltek közül az első körben szakmai szempontok alapján pontozott három legtöbb pontot elérő szaktanácsadót hallgatta meg a minisztérium, a NAK és a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság (NATaB) képviselőiből álló szakmai grémium. A meghallgatáson a szakemberek személyesen is bemutathatták szakmai életútjukat, szaktanácsadói tevékenységüket és győzhették meg a bizottságot arról, hogy miért ők a legalkalmasabbak az elismerésre. A pontozás és a személyes bemutatkozás alapján a bizottság kiválasztotta azt a szakembert, aki végül átvehette az ezért járó díjat.

A díjátadásra 2022. december 14-én került sor, a NATaB év végi ülése keretében, a NAK Dunaharaszti Oktatóközpontjában, a díjakat Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a NATaB-elnöke és Papp Gergely, a NAK szakmai főigazgató-helyettese adta át.

Díjazott szaktanácsadók és az elismerést átadók
Díjátadás a NAK Dunaharaszti Oktatóközpontjában (fotó: Pelsőczy Csaba)

Fél évszázad a munkában

Az Év Szaktanácsadója 2021” címet Nagy László Győr-Moson-Sopron megyei szaktanácsadónak ítélték, aki már fél évszázada végez tanácsadói tevékenységet. Példaértékű mentalitása, munkaszeretete és a gazdálkodók irányába nyújtott figyelme sok fiatal szakembert motivált arra, hogy szaktanácsadóvá váljon.

Az idei évben először került sor arra, hogy a közönség, az „ügyféloldal” is szavazhasson. A sikeres pályázók közül a NAK honlapján volt lehetőség szavazni legjobbnak ítélt szakemberre. A szavazatok száma alapján „Az Év Közönségdíjas Szaktanácsadója 2021” címet Kósa Ferenc László Bács- Kiskun megyei tanácsadó nyerte el, akire 12 éve számíthatnak a gazdálkodók.

A harmadik jelölt, Mucsi Nikolett Csongrád-Csanád megyei szaktanácsadó pedig – a pályázaton elért kimagasló eredményéért és szaktanácsadási munkájáért – elismerő oklevelet vehetett át a díjátadó ünnepségen.

Forrás: NAK/Sajtóközlemény