fbpx

A szervesanyag-gazdálkodás a hosszútávú jövedelmező termelés alapja!

Írta: Sándor Ildikó - 2022 szeptember 20. -Hirdetés

Itt a legnagyobb jelentősége a növénymaradványoknak van, mert ezekhez a növény a talajból már 1x felvette a szükséges szervetlen makro-, mezo- és mikroelemeket, melyekből és a levegőből megkötött széndioxidból állított elő szerves anyagot.

Ha VISSZAKEVERJÜK a talajba, akkor a szemterméssel kivont tápelemek kivételével mindent visszajuttatunk, amit a növény onnan felhasznált.

A kukorica betakarítása után közel 10-15 tonna gyökér és szár marad vissza. Ennek a tápelemtartalma hektáronként (Tóth és Kismányoky, 2012.)

100-130 kg N, 50-70 kg P2O5 és 80-170 kg K2O

AMI HÁNY FORINTOT IS ÉR MA LISTAÁRON?????

MI A MEGOLDÁS?

Az AGRO.bio javaslata a szervesanyag-gazdálkodásához a CELL® használata, amelynek segítségével gyorsítjuk a növényi maradványok elbontását, és javítjuk azok hasznosulását.

Ráadásul megfelelő agrotechnikával és a CELL®használatával ennek a 70-80%-a már az utónövény számára felvehetővé tehető. Az így biztosított tápelemek hasznosulása pedig nagyságrendekkel jobb, mint az egy adagban kiadott nagy mennyiségű műtrágyáké.

Felhasználási javaslat: A CELL® cellulózbontó oltóanyagot (1 l/ha) közvetlenül az egyenletes apróságúra felaprított szármaradványokra kell permetezni, majd azonnal a talajba be kell dolgozni.

Kedvező CELL® + TrichoMax

csomagajánlatunkért,

és szakmai kérdésekben keressék bizalommal területi kollégáinkat.           www.agrobio.hu

Daoda Zoltán
agrobio