fbpx
567181

Újdonságok a DEKALB kukoricavetőmag-portfóliójában

Írta: - 2023 október 26. -Hirdetés

Ahogy a partnereink már megszokhatták, idén is több új DEKALB kukoricahibriddel bővítjük portfóliónkat, alkalmazkodva a jelen kor kihívásaihoz. Az intenzív, precíziós nemesítői munka új termékei és azok gyors, helyes pozícionálása révén a DEKALB nemesítő és fejlesztő munkatársai évről évre képesek kiaknázni a genetikai előrehaladásban rejlő potenciált, melyet digitális megoldásainkkal karöltve kínálunk a hazai gazdák számára.

A bizonytalan és olykor hektikus energiaárak miatt megnövekedett a kereslet a korai hibridek iránt, amelyre 3 új hibriddel válaszolunk.

A DKC4031 a portfóliónk legrövidebb tenyészidejű (FAO 280-300) új, prémium DEKALB hibridje. Intenzív termesztéstechnológiába jól illeszkedő, korán aratható, nagy terméspotenciállal rendelkező hibrid, mely kiválóan reagál a tőszámsűrítésre ilyen körülmények esetén. Kiváló hidegtűrése és korai fejlődési erélye miatt az egyik elsőként vethető DEKALB hibrid, azonban koraisága és rendkívül gyors vízleadása miatt másodvetésként is kiválóan alkalmazható.

kukorica kukoricacső kukoricaszár
DKC4031, Dalmand, 2023

A DKC4125 (FAO 310-330) Field Shield jelöléssel ellátott, nagy csőflexibilitással, kiváló aszály- és stressztűrő képességgel rendelkező, új korai hibrid. Field Shield minősítése révén minden termésszinten sikeresen termeszthető, kiváló egészségprofillal és szemminőséggel rendelkezik, továbbá nem igényli a sűrítést. Azon gazdák számára ajánljuk, akik egy korai hibridben keresik az elérhető legnagyobb termésbiztonságot.

kukorica kukoricacső kukoricalevél
DKC4125, Vashosszúfalu, 2023

A DKC4433 (FAO 340-360) kényes pozícionálással rendelkező új korai hibrid. Kiváló aszály- és stressztűrő képessége miatt az átlagos és annál gyengébb adottságú, extenzív termőterületekre 68-70 000 tő/ha beállt tőszám használata javasolt, azonban kedvező körülmények (magas terméspotenciál és intenzív termesztéstechnológia) esetén igényli a tőszámsűrítést. Karakterisztikájában (termésbiztonság, sűrítést igénylő csőflexibilitás, kiváló egészségprofil, gyors vízleadás) nagy hasonlósággal rendelkezik a közkedvelt DKC5075-ös hibridhez.

A tavalyi szélsőséges évjáratban, a fejlesztői középérésű kísérletekben egy jelölt hibrid teljesítménye volt kiemelkedő – még a kiválóan teljesítő DKC5092-höz képest is –, a DKC4933-é!

grafikon terméshozam
22 közép-európai fejlesztési kísérlet átlaga, 2022

A kukoricabemutatókon és fajtaleírásokban manapság túl sokszor hangzik el a „kiváló aszálytűrő” jelző, így felhígítva ennek valós tartalmát. A DKC4933 (FAO 410-430) kiemelkedő aszály- és stressztűrő képessége nem tinta a papíron, hanem szignifikáns adatokkal alátámasztott tény, mely Field Shield karakterére vezethető vissza. Hatalmas terméspotenciálja, kiváló csőflexibilitása miatt akár alacsony tőszámon is kiválóan kompenzál. Kiváló hidegtűrése, robbanásszerű korai fejlődési erélye és gyors vízleadása mellett minden termesztési szinten magabiztosan termeszthető. Ez a hibrid egy igazi főnyeremény!

kukorica kukoricacső levél kukoricalevél
DKC4933, Vashosszúfalu, 2023

A Bayernél kollégáinkat folyamatosan képezzük annak érdekében, hogy professzionális támogatást nyújthassunk partnereinknek a megfelelő kukoricahibridek kiválasztásában. Éppen ezért kereskedelmi csapatunk 2023 szeptemberében Békéscsabán, a Bayer Farmon vett részt egy szakmai konzultáción, ahol fejlesztő kollégáink vezetésével megosztottuk idei tapasztalatainkat a már ismert, illetve a legújabb DEKALB hibridekről. Az erről készült kisfilmet, itt tekinthetik meg:

Válassza Ön is a DEKALB prémium kukoricavetőmagjait a 2024-es vetési szezonra!

Fröhlich Benjámin, fejlesztőmérnök
Bayer Crop Science
További információ >> dekalb.hu

Bayer