fbpx

A GeoLomb folyékony műtrágyák minden helyzetben helytállnak!

Írta: - 2022 március 23. -Hirdetés

Az idei év input anyagainak ugrásszerű áremelkedése tovább növeli az időjárási szélsőségek, valamint az új EU-s szabályozások által okozott kihívásokat. A gyors reagáláson túl a sikeres növénytermesztés egyik kulcsa olyan technológia és termékportfólió kiválasztása. Ez az egyre melegedő és szárazabb időjárási körülmények között is bizonyítottan emeli a hozamot, alkalmazása pedig jelentős költséghatékonysággal rendelkezik. Ebben nyújtanak segítséget a megbízható háttérrel rendelkező, a GeoSan Kft. által kifejlesztett GeoLomb folyékonyműtrágya-család termékei, amiket a gazdák az igényeiknek megfelelően szabadon kombinálhatnak.

Előnyös tulajdonságok

Napjainkban a nitrogénműtrágyák árának drasztikus mértékű emelkedését tapasztalhatjuk, ami átgondolásra készteti a gazdálkodókat az őszi vetésű növények fejtrágyázására és a kapásnövények vetése előtti alaptrágyázásra felhasznált mennyiségek tekintetében. Ráadásul tudjuk, hogy a nitrogénműtrágyák esetében a kijutatott hatóanyag jó részét a növények nem hasznosítják, a talajban annak akár 40-50%-a is elvész.

A GeoLomb előnyös tulajdonságai a hagyományos nitrogén fej- és lombtrágya oldatokkal szemben:

  • Fejtrágyázáskor csökkenti a nitrogén elillanásából és kimosódásából adódó veszteségeket, így 85 -95%-os tápanyag-hasznosulás érhető el.
  • Időjárástól függetlenül hatékony alkalmazást biztosít, talajon is érvényesülő hatásához kevés bemosó csapadék is elég.
  • A folyamatos feltáródás és alacsony sóindex (nem ionos forma) következtében nincs perzselő hatása.
  • Az azonnal felvehető, és a nyújtott hatású N-forma együttes jelenléte tartós és folyamatos, levélen 4-5 hetes, fejtrágyázáskor, beöntözéskor talajban 8-12 hetes nitrogénellátást biztosít.
  • A levél felületéről nehezebben mosódik le („esőálló”). Tartósabb nedvesítő hatás érvényesül, ami védi a levélszövetet, növeli a nitrogén-abszorpciót a levélfelületen.
  • A hatékonyabb tápelem felszívódás és növényen belüli transzlokáció megnöveli a gyökér- és hajtástömeget, termésnövekedést eredményez.
  • Egyenletesebb és jobb minőségű termést eredményez. Nem okozza a növény hirtelen megnyúlását, elvékonyodását.
  • A lassú hatású nitrogénforma javítja a többi tápelem felvételét is.

Rugalmasan alkalmazható A korai lombtrágyázás végezhető a GeoLomb Generál N22-vel, ami akár gyomirtással vagy bármilyen más korai kezeléssel kombinálható. A termékeket jellemzően önmagában fejtrágyaként 15-30 l/ha, UAN oldat kiegészítésekén 10-15 l/ha, míg lombtrágyaként 5-10 l/ha dózissal ajánljuk. A későbbi fejtrágyázásokhoz választhatjuk a különböző kultúrákra összeállított kompozíciókat. Ezeknek a növényspecifikus termékeknek az összetételét az adott kultúrák jellemző mezo- és mikroelem igényeihez igazítottuk. Természetesen a mikroelemek pótlása nemcsak a GeoLomb termékekkel kombinálva, hanem önmagában is elvégezhető a GeoMicro termékcsalád készítményei segítségével, melyben az elemek kelát- és komplex formában vannak jelen. Utóbbi termékek közül kiemelkedő a GeoMicro RézVitéz készítmény, ami esős időben vagy nagy fertőzési nyomás esetén is hozzájárul az állományok megerősítéséhez.