fbpx

Az európai gazdáknak intelligens traktort!

Írta: - 2023 január 23. -Hirdetés

A Kubota M7003 szériáját kifejezetten az európai piac igényeihez igazodva tervezték: a japán csúcstechnológia mögött ott van a nyers erő és a kényelem. Az intelligens precíziós megoldások pedig támogatják az erőforrások maximális kihasználását, és a gazdaság versenyképességét.

Kubota traktor és munkagép
A traktort az európai piac igényeihez igazodva tervezték a precíziós megoldások mellett ott van a kényelem is (fotó: Kubota)

A teljesítmény alapján három modell alkotja a szériát

Az M7133, M7153, és M7173 nevet viselik a széria modelljei, ami a maximális teljesítményükre utal: 130, 150, és 170 lóerő. Minden modell három felszereltségi szinttel kapható: Standard, Premium, valamint Premium-KVT.

A mezőgazdaságban jól teljesítő széria az új Kubota 6,1 literes V6108 TIER 5 motort kapta, melynek fejlesztésekor egyetlen célt tartottak szem előtt: a nagyobb teljesítményt. Ezt tudja is a csúcstechnológia, a gyakorlatban a négyhengeres motor ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint sok hathengeres motor a kategóriájában. A gazdák tapasztalhatják, hogy az M7003 egyesíti a 4 és 6 hengeres motorok pozitív tulajdonságait, vagyis tudják a nagyobb teljesítményt, ugyanakkor kevesebb üzemanyagot égetnek el, ezzel kímélik a tulajdonos pénztárcáját.

Az M7003 szériánál alapfelszereltség a már jól bevált 6 fokozatú powershift váltó, mely 30 előre- és 15 hátrameneti fokozatot biztosít. A prémium traktorokon mászófokozat, valamint fokozatmentes sebességváltó is elérhető, a kuplung nélküli megállítást pedig az Xpress Restart funkció teszi lehetővé.

Kubota traktor és munkagép
A korszerű négyhengeres motor nagy teljesítmény leadására képes, aránylag kevés üzemanyag-felhasználás mellett (fotó: Kubota)

Alap a négy hidraulikus kiadó szelep

Zárt hidraulika rendszer és terhelésérzékelő, változó szállítású (110 l/min), axiáldugattyús szivattyú, négy elektronikusan vezérelt hidraulikus kiadó szelep – ezek jellemzik az M7003 prémium modelljeit alapfelszereltségként. Opcionálisan akár két további szelep is kérhető. A Power Beyond csatlakozás is elérhető a munkagépek magas liter teljesítmény igényének vezérlésére.

A standard modell nyitott hidraulikarendszerrel, 80 literes fogaskerék szivattyúval, három mechanikus vezérlésű hidraulika szeleppel rendelkezik és a negyedik hidraulikus szelep választható opcióként érhető el. A 110 L / perc CCLS technológia opcióként minden M7003 standard modellhez igényelhető.

A Kubota Premium traktor különféle szelepeinek és vezérlő karjainak könnyed összehangolását az új „swap valve” funkció lehetővé teszi lehetővé, egyben ez hozzájárul a kezelő kényelméhez is. Az új „Multi Speed Control” funkció a kormányzási áttételek beállítását teszi könnyebbé, nagyban segíti a manővereket, mint a fordulók vagy a homlokrakodós munkák.

Kubota traktor és munkagép
Korszerű funkciók támogatják a kezelőt a gyors és precíz manőverek végrehajtásában (fotó: Kubota)

Sok gazda nem nézi ki belőle, de az M7003 megemeli

A hidraulika és a függesztőkar optimálisan illeszkedik e nagy erejű gép teljesítményéhez attól függetlenül, hogy hátulra vagy előre van szerelve. Az M7003-as széria teherbírása akár 9400 kg-ot is elérheti, így lehetővé teszi a gyors munkavégzést vetőgép kombinációkkal vagy más nehéz munkagépekkel (ekékkel, kultivátorokkal, akár kombinációkban is). A mellső emelőberendezés 3900 kg teherbírása további emelőkapacitást biztosít a nehéz gépeket igénylő feladatok könnyű kezeléséhez, egyben a széria sokoldalúságát is alátámasztja.

Hosszú, fárasztó munkanapokon az M7003 fülkéje kiemelkedő vezetési kényelmet biztosít a sofőrnek. Kialakításánál fő szempont volt, hogy a lehető legjobban megkönnyítse a gépkezelő munkáját. Jó kiláthatóság, kényelem, nagy tér, alacsony zajszint – ezek jellemzik a fülkét. A kezelőszervek elrendezése ergonomikus, ezáltal biztosítják a gyors, testkímélő, hatékony munkavégzést. Az első tengely és a fülke rugózott felfüggesztése egyaránt védi a kezelőt és a gépet.

Kubota traktor és munkagép
Nagy teherbírás, gyors és precíz munkavégzés (fotó: Kubota)

A precíziós gazdálkodáshoz is tökéletes választás az M7003 széria bármelyik modellje

Az precíziós támogatásnak megfelelően teljes mértékben ISOBUS kompatibilis a gép. A Kubota monitorok (minden prémium modell felszerelhető 7″ K-monitor vagy akár 12″ K-monitor Pro-val) új funkciókkal és nagyobb memóriával rendelkeznek, valamint integrált GEOCONTROL-lal és GNSS vevővel kombinálva szakaszvezérléssel is.

A széria bármelyik modellje automatikus kormányzással is rendelhető. Az opcionális automatikus kormányberendezés által a legtöbbet tudja kihozni a modern munkaeszközökből. A beépített GPS lehetővé teszi, hogy az M7003 rögzítse saját mozgását, megjelenítse a GPS-térképeket a K-Monitoron, és számos automatikus, GPS-vezérelt funkciót hajtson végre.

A Kubota Care kiterjesztett garanciájával traktorja ugyanolyan simán fut az éves során, mint az első napon. A széleskörű garanciakiterjesztés megvédi a beruházását a magas viszonteladási érték biztosítása mellett. A csomag magába foglalja az összes alkatrészt, amelyet a szerződéses garancia fedez. A Kubota Care 5 évre vagy 5000 üzemórára biztosítja a teljeskörű garanciát.