fbpx

Ingyenes konferencia az antibiotikum-rezisztenciáról

Írta: Szerkesztőség - 2024 május 02.

Május 7-én, kedden az Állatorvostudományi Egyetem nagy érdeklődésre számot tartó témában tart konferenciát „Együttműködésben a hazai antimikrobiális rezisztencia csökkentéséért” címmel. E fontos célhoz pályázati forrás is kapcsolódik, melynek felhasználásához gyakorlati tanácsokkal is szolgál a szakmai program.

pulyka nevelés
Ne gyógyszerrel kelljen megakadályozni az elhullást (fotó: Horizont Média)

A délelőtti szekcióban az antibiotikumok alkalmazásának állategészségügyi kihívásairól hallhatunk Dr. Jerzsele Ákos rektorhelyettes előadásában; Dr. Pásztor Szabolcs országos főállatorvos az antimikrobiális rezisztencia csökkentése érdekében tett legújabb eredményeket mutatja be; Dr. Nemes Imre elnök (Nébih) az antibiotikumhasználat hazai trendjeiről számol be; Kollár-Nagy Eszter állategészségügyi referens pedig ismerteti az EU elvárásait az antibiotikum-rezisztencia terén, valamint a probléma megoldását segítő pályázati forrást.

A délután a gyakorlati tapasztalatok ismertetéséről szól majd. A sertés-, a baromfi- és a szarvasmarha-ágazatból is hallhatunk példákat az antibiotikum felhasználás nehézségeiről és gyógyszercsökkentés lehetőségeiről. A részletes programot a konferencia meghívója tartalmazza, ami itt érhető el.

Figyelem, a jelentkezési határidő május 3.! Az esemény ingyenes, de regisztrációt igényel, amit itt lehet megtenni. A konferencia helyszíne: 1078 Budapest, István utca 2., Aula.