fbpx

Új mérce a professzionális traktorok területén

Írta: - 2022 szeptember 15. -Hirdetés

A Kubota M7003 szériája tökéletesen ötvözi a nyers erőt a japán csúcstechnológiával és precizitással. A traktort kifejezetten az európai piac igényeihez igazodva tervezték, ezért nemcsak erős, hanem kényelmes is. Az intelligens precíziós gazdálkodási megoldásokkal karöltve pedig garantált a csúcsteljesítmény.

Kubota munka közben
A traktort kifejezetten az európai piac igényeihez igazodva tervezték (fotó: Kubota)

A széria 3 modellel rendelkezik

Az M7133, M7153, és M7173 modellek maximális teljesítménye 130, 150, és 170 lóerő. Az új Kubota 6,1 literes V6108 TIER 5 motor fejlesztésekor egyetlen célt tartottak szem előtt: a nagyobb teljesítményt. Ez a 4-hengeres motor ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint sok 6-hengeres motor a kategóriájában, így kiválóan alkalmazható a kemény szántóföldi körülmények között is.

Az M7003 egyesíti a 4 és 6 hengeres motorok pozitív tulajdonságait a hátrányok nélkül. Nagyobb teljesítmény, kevesebb fogyasztás.

Kubota munka közben
Az új motor nagyobb teljesítményre képes kevesebb fogyasztás mellett (fotó: Kubota)

Széria felszereltség és prémium modellek

Az M7003 széria alapfelszereltségében a már bizonyított 6 fokozatú powershift váltóval rendelkezik, mely 30 előre- és 15 hátrameneti fokozatot biztosít. A prémium traktorokon mászófokozat, valamint fokozatmentes sebességváltó is elérhető. Az Xpress Restart funkció pedig lehetővé teszi, hogy megállítsa a traktort a kuplung pedál használata nélkül is.

Az M7003 prémium modelljei zárt hidraulika rendszerrel és terhelésérzékelő, változó szállítású (110 l/min), axiáldugattyús szivattyúval vannak ellátva. Négy elektronikusan vezérelt hidraulikus kiadó szelep tartozik az alapfelszereltségbe. Opcionálisan akár két további szelep is elérhető.

A Power Beyond csatlakozás is elérhető a munkagépek magas liter teljesítmény igényének vezérlésére. A standard modell nyitott hidraulikarendszerrel, 80 literes fogaskerék szivattyúval, három mechanikus vezérlésű hidraulika szeleppel rendelkezik és a negyedik hidraulikus szelep választható opcióként rendelhető. A 110 L / perc CCLS technológia opcióként minden M7003 standard modellhez elérhető.

Az új „swap valve” funkció lehetővé teszi a Kubota Premium traktor különféle szelepeinek és vezérlő karjainak könnyed összehangolását, és hozzájárul a kezelő kényelméhez.

Egy másik gyakorlatias tulajdonság az új „Multi speed Control” funkció, amely a kormányzási áttételek beállításával sokkal könnyebbé teszi az olyan irányítási manővereket, mint a fordulók vagy a homlokrakodós munkák.

Az M7003 emelési képessége garantáltan le fogja nyűgözni. Függetlenül attól, hogy hátulra vagy előre van szerelve – a hidraulika és a függesztőkar optimálisan illeszkedik e nagy erejű gép egyedi teljesítményéhez. Az M7003 9400 kg-os hatalmas teherbírása lehetővé teszi a gyors munkavégzést vetőgép kombinációkkal vagy más nehéz munkagépekkel, például ekékkel, vagy kultivátorokkal. A mellső emelőberendezés 3900 kg teherbírása további emelőkapacitást biztosít a nehéz gépeket igénylő feladatok könnyű kezeléséhez. A stabil elülső függesztés még sokoldalúbbá teszi az M7003 máris lenyűgöző képességeit.

Kubota munka közben
A jól kialakított fülke és a kezelőegységek elhelyezése megkönnyíti az agrárszakember munkáját (fotó: Kubota)

A kiemelkedő vezetési kényelem elengedhetetlen a hosszú, fárasztó munkanapokon

Az M7003 fülkéje úgy lett megtervezve, hogy a lehető legjobban megkönnyítse a kezelő munkáját. Kényelmes, tágas, és az alacsony zajszint, valamint a kezelőszervek ergonomikus elrendezése biztosítja a nyugodt és hatékony munkavégzést.

Az első tengely és a fülke rugózott felfüggesztése egyaránt védi a kezelőt és a gépet, és kiemelkedő termelékenységet eredményez.

Az M7003 természetesen precíziós gazdálkodásra is tökéletesen alkalmas

Minden prémium modell felszerelhető 7″ K-monitor vagy akár 12″ K-monitor Pro-val, és teljes mértékben ISOBUS kompatibilis. A Kubota monitorok új funkciókkal és nagyobb memóriával rendelkeznek, valamint integrált GEOCONTROL-lal és GNSS vevővel kombinálva szakaszvezérléssel is.

Az M7003 automatikus kormányzással is kapható. Az opcionális automatikus kormányberendezéssel teljes mértékben arra koncentrálhat, hogy a legtöbbet hozza ki a munkaeszközökből, mivel a traktor önmagát kormányozza. A beépített GPS pedig lehetővé teszi, hogy az M7003 rögzítse saját mozgását, megjelenítse a GPS-térképeket a K-Monitoron, és számos automatikus, GPS-vezérelt funkciót hajtson végre.

Kubota munka közben
A kiterjesztett garancia megkönnyíti a gazda életét (fotó: Kubota)

A Kubota megkönnyíti az életét, és a Kubota Care kiterjesztett garanciájával traktorja ugyanolyan simán fut, mint az első napon. A Kubota Care egy széleskörű garanciakiterjesztés, mely megvédi a beruházását a magas viszonteladási érték biztosítása mellett. A csomag magába foglalja az összes alkatrészt, amelyet a szerződéses garancia fedez. A Kubota Care 5 évre vagy 5000 üzemórára biztosítja a teljeskörű garanciát.

Minden modell 3 felszereltségi szinttel kapható: Standard, Premium, valamint Premium-KVT.