fbpx

Termésbiztonság kukoricában? Íme, a Bayer ajánlata!

Írta: - 2022 október 12. -Hirdetés

Field Shield hibridek pajzzsal a kukoricatáblákon.

2023-ban a Bayer 9 hibridet jelöl Field Shield megnevezéssel DEKALB kukorica porfólióján belül azoknak a termelőknek, akinek a termésbiztonság a legfontosabb. A Field Shield hibridek kiváló aszály- és stressztűrő képességüknek köszönhetően kedvezőtlen évjárat esetén átlag feletti terméseredményre képesek, emellett magas terméspotenciállal rendelkeznek intenzív körülmények között. Agronómiai csomagként az Acceleron Vetőmagvédelmi Megoldással, Climate FieldView digitális rendszerrel és Laudis Smart növényvédelmi csomaggal pajzsként segíthetnek fokozni a termésbiztonságot.

  • DKC4098 – FAO 300-320 – Legyőzi a stresszt
  • DKC4109 – FAO 310-320 – Rugalmasságban bajnok
  • DKC4391 – FAO 320-340 – Korai kedvenc
  • DKC4712 – FAO 350-370 – Csősúlyban verhetetlen
  • DKC5092 – FAO 380-410 – Zömök bajnok
  • DKC4897 – FAO 390-400 – Legyőzi a stresszt
  • DKC5206 – FAO 460-480 – Egészségprofilban verhetetlen
  • DKC5685 – FAO 540-560 – Korán érő kései
  • DKC5810 – FAO 550-570 – ÚJ! A későn aratók kedvence

Új genetika azoknak, akik egy kései virágzási és érésidejű, stabil hibridet keresnek, mely alacsony tőszámon, akár aszályos évjáratban is kiváló terméshozamra képes. A DKC5810 kiváló aszály- és stressztűrő képességgel rendelkező hibrid, ami kötelező hibridje azon termelőknek, akik az elhúzódó aratási szezon végén szeretnének rekordtermést aratni.

DKC5810, Sárvár 2022

Mi, a Bayernél hiszünk a genetikai előrehaladás következtében mérhető, évi kb. 1,4%-os terméspotenciál-növekedésben. Régi hibridjeink kivezetése és a legfrissebb nemesítésű hibridek gyors bevezetése hátterében a termelők profitabilitásának és termésbiztonságának növelése az elsődleges cél. Bíztatjuk Önöket, hogy próbálják ki a legújabb nemesítésű hibridjeink bármelyikét, hiszen jelentős terméstöbbletre képesek a korábbi, 8-10 éve „kiöregedett” genetikákkal szemben.

Átfogó megoldás a magasabb hozamért – Laudis Smart

Laudis: a hatékony és biztonságos gyomirtó szer

A piacon jól ismert termék nemcsak széles hatásspektrumával, hanem jól megkülönböztethető szelektivitásával, hatáskifejtésének sebességével vált a kukoricatermesztésben jártas termelők kedvencévé. Biztonságosan felhasználható takarmány-, siló-, hibrid-, popcorn-, waxy- és csemegekukoricában egyaránt. A készítmény egyedi formulációjának és adjuváns rendszerének köszönhetően nagyon gyorsan felszívódik, kevesebb mint 1 óra után esőállóvá válik. Azonnal leállítja a kezelt gyomokban a karotinoidok szintézisét, amit hamarosan a klorofill degradációja és az ezzel járó fehéresedés követ. A gyors hatáskifejtés mellet a formulációban lévő széfener biztosítja a magas fokú szelektivitását a kultúrnövényre, a tembotrion-hatóanyag és az esetleges kombinációs partnerek esetében is. A széles hatásspektrum mellett szükség esetén jól kombinálható más gyomirtószerekkel abban az esetben, ha HPPD toleráns gyomnövények vagy évelő kétszikűek ellen alkalmazzuk. Ajánlott dózisa: 1,75-2,25 l/ha.

Propulse: alkalmazásával egészséges állományt kapunk, a termés mennyiségét és minőségét egyaránt javítja

A Propulse hatékonyan alkalmazható a takarmány-, csemege- és vetőmag-kukoricában a szármegnyúlás kezdetétől (BBCH 30) a virágzás végéig (BBCH 69) különböző levélbetegségek, illetve a lombozatot és a csövet támadó, termésveszteséget okozó betegségek ellen. A készítmény protiokonazol-tartalma nagyobb fotoszintézis-aktivitást eredményez a kezelt növényekben. A fluopiram a növények hőstresszét csökkenti. Ajánlott dózisa kukoricában: 0,8-1,0 l/ha.

Decis Mega: rovarkártevők ellen

Kukoricában és csemegekukoricában a szemfejlődés időszakában (BBCH 75) elsősorban a kukoricamoly fiatal hernyói elleni védekezésre alkalmazható. A készítmény a repülő imágók ellen is hatékony, használatával akár a kukoricamoly tojásrakását is megelőzhetjük. Ajánlott dózisa: 0,2 l/ha.

A technológiai csomag összetétele: 3 x 5 liter Laudis, 1 x 5 liter Propulse és 1 x 1 liter Decis Mega.

Fröhlich Benjámin, fejlesztőmérnök és Molnár Dávid, termékfelelős
Bayer Crop Science
További információ: dekalb.hu és agro.bayer.co.hu