fbpx

Kukorica KompleX
és Napraforgó KompleX lombtrágyák

Írta: - 2022 április 27. -Hirdetés
traktor kukoricaföld
Egyre fontosabb, hogy az első lombtrágya segítse a sorzáródást, mivel így a talajok is takarva lesznek a túlzott napsütéssel szemben

Mi a komplex hatóanyag-tartalmú lombtrágya?

A KompleX lombtrágyák alapja a magas NPK hatóanyag-mennyiség, amelyek közül a nitrogén van túlsúlyban. A makroelemek mellett jelentős mennyiségben tartalmaz magnéziumot, kénes és kloridos formában, valamint mikroelemeket.

Miért válasszunk KompleX lombtrágyát?

Az egye gyakoribb szárazság miatt a kapásnövények lassan hagyják el a talajt. Ezért a fiatal növény tovább van kitéve a vadkárnak, és nagyon sokáig süt be a nap az árnyékolatlan sorba. Ráadásul a gyomok is sokkal tovább találnak jobb feltételeket. A KompleX lombtrágyákkal ezt a kezdeti időszakot tudjuk látványosabbá tenni.

Mikor legyen az első kezelés?

Az első lombtrágyázás már 4-6 levélnél megtörténhet. Ilyenkor a hideg talaj egyébként is gyakran okoz foszfor- és nitrogénhiányt. Nem baj, ha a lombtrágya egy része a talajra is hullik, majd az esők bemossák, ahogy a fejtrágyákat is.

Kell-e mellé bór vagy cink?

A Vulcan KompleX lombtrágyák úgy vannak formázva, hogy ne kelljen melléjük mikroelem- (cink- vagy bór-)kiegészítést tenni. Ha legalább két alkalommal használjuk, és közepes dózisban (pl. 15 liter/hektár) juttatjuk ki, mikroelemhiány nem fog kialakulni.

Mit érdemes tenni mellé?

A KompleX lombtrágyákra olyan akciót hirdetünk, ami mellé levásárolható kedvezményt adunk. Ez lehet a Vulcan Power, amely káliumot, aminosavakat, nyomelemeket tartalmaz, de akár folyékony elemi kén is. Javasoljuk, hogy most a ként (Vulcan Profi S80) válasszák, mert szinte mindenhol egyre súlyosabb a vadak okozta kártétel! Az elemi kén pár hétre távol tartja a nyulat, az őzet, a vaddisznót, és nagyon fontos tápanyag, akár a napraforgónak, szójának, de még a kukoricának is.

Szójára, cirokra is mehet?

A szójára a javaslatunk a Szója KompleX, amely kevesebb nitrogént, de több magnéziumot, ként és mikroelemet tartalmaz. A cirokra pedig a Kukorica KompleX-et juttassák ki, mivel a cirok tápanyagigénye szinte megegyezik a kukoricáéval.

Szaktanácsadás: +36 70/905-5000

[email protected]
www.vulcanagro.hu

VulcanAgro