fbpx

Tartályok egész sorát kínálta a Farkas Szerviztechnika

Írta: Kristóf Imre - 2022 március 17. -Hirdetés

A nagy és a kis gazdaságok számára egyaránt mutatott be Nitrosol és különböző üzemanyagok szállítására, tárolására szolgáló tartályokat a Farkas Szerviztechnika az AGROmashEXPO-n.

A kiállítás szabad terében a folyékony műtrágya tárolására bemutatott tartályok nemcsak könnyen kezelhetőek és telepíthetőek, hanem anyaguk és kialakításuk miatt hosszú ideig garantáltan használhatóak. A tartályok beszerzéskori méretének, és felszereltségének eldöntésében Farkas Gábor, a Farkas Szerviztechnika Kft. kereskedelmi igazgatója az Agrárágazat kérdésére több lehetőséget is felsorolt: – Már a 20 ezer literes mérettől kezdve egy teljes kamionnyi anyag betárolható, de aki szeretne egy kis puffert hagyni, annak javasoljuk a 22 ezer literes tartályt. Minden tartályunk két colos ki-, illetve betöltővel rendelkezik, alsó csappal, és feltöltővel a tetején. Lehet opcióban 3 colos alsó csappal is kérni hogyha ezer literes feltöltést szeretnének a szippantós kihordó egységeikre, továbbá lehet még akár munkamagasságban levezetett töltést vagy keverőrendszert is kérni kettő vagy 3 colos változatban egyaránt.

Nitrolos tartályok
Nitrolos tartályok a Farkas Szerviztechnikától (fotó: Horizont Média, Békési István)

Nagy alapterület, biztonságos tárolás

Ezeknek a tartályoknak nagy előnye, hogy 600-as dómfedéllel rendelkeznek így könnyen tisztíthatók, és megfelelően nagy alapméretűek is. A 22 ezer literes tartályunk 3,2 méter átmérővel rendelkezik, ez mindössze 2,8 m magas, a 20 ezer literes tartályunk 3 m átmérőjű és 3,23 m magas, ami szintén egy kezelhető, biztonságos méret. Tartályaink könnyen szállíthatók és a helyszínen felállíthatók, használatukkor minden probléma nélkül keverhető is benne a folyadék. Anyaguk az időjárás hatásainak, az UV-sugárzásnak ellenállók, ezért 10 év garanciát adunk ezekre a tartályokra átlyukadás esetére.

Üzemanyag-tároló tartályok
Üzemanyag-tároló tartályok (fotó: Horizont Média, Békési István)

Gázolajkutak, üzemanyag-szállító tartályok

A Farkas Szerviztechnika a kiállítás belső terében mutatta be azokat a tartályait, amelyek a különböző folyadékok, üzemanyagok és adalékok tárolására és szállítására használhatók. Így megnézhette a nagyközönség a benzin, gázolaj, és AdBlue, valamint e két utóbbi üzemanyag kombinált szállítására/tárolására szolgáló tárolókat. – A 400+50-es és a nagyobb, a 900+100 literes kombinált tartályaink nagyon praktikusan használhatók a gázolaj és az AdBlue együttes kiszállítására, a mezőgazdasági gépek helyszíni tankolásához.

Kombinált üzemanyag-szállító tartály
Kombinált üzemanyag-szállító tartály (fotó: Horizont Média, Békési István)

Garancia a tartályokra

A Farkas Szerviztechnika által bemutatott szállító-, tárolótartályok mindegyike megfelel a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak. A tartályok anyaga és modern technikai kialakításuk a garancia arra, hogy rendeltetésszerű használat esetén nem történhet sérülés, törés, így nem kell attól tartani, hogy a szállított üzemanyag elfolyik.

Farkas Gábor, a Farkas Szerviztechnika kereskedelmi igazgatója
Farkas Gábor, a Farkas Szerviztechnika kereskedelmi igazgatója (fotó: Horizont Média, Békési István)

– Ezek a tartályok rotációs öntéssel készülnek, a felfogató hüvelyek az öntés során bekerülnek a tartályok anyagába, így nem mozdulhatnak el onnan. A 900+100 literes tartálynál még kiemelném azt is, hogy kizárólag rögzített tömítésekkel szerelik és mindegyik oldaláról tölthetők, mert forgócsatlakoztatóval látják el a tömlőket. Az összes 12 voltos változatú tartályunkat – egyedüliként Magyarországon – 6 méter hosszú elektromos vezetékkel forgalmazzuk, így alkalmassá tesszük őket arra is, hogy a szállítójármű akkumulátorára csatlakoztatva üzemeltethessék azokat. A kiállításon bemutatott tartályok mindegyik típusa átesett a legkülönbözőbb vizsgálatokon, teszteken, ezáltal biztonságosan szállíthatóak velük az üzemanyagok közúton és vasúton egyaránt.