fbpx

Növekvő kereslet – újraindult a termelés

Írta: Barna Ferenc - 2022 április 08.

Újraindítja ammónia termelését a Nitrogénművek a műtrágyázási szezon végén jelentkező erőteljes export kereslet kiszolgálása érdekében – tudtuk meg a cég tájékoztatójából.

Gyárépület
Az újonnan jelentkező igényeket a termelés újraindításával tudja kiszolgálni a társaság (Fotó: Nitrogénművek Zrt.)

Egy hónapos állást követően

Az értékesítés egyes termékek esetében folyamatos maradt március hónapban, így az újonnan jelentkező igényeket a termelés újraindításával tudja kiszolgálni a társaság, a logisztikai kapacitások szűk keresztmetszetének erejéig. Március elején jelentették be, hogy ideiglenesen leállították az ammóniatermelést, de ígéretet tettek arra, hogy folyamatosan figyelik a kialakult helyzetet.

A vállalat vezetése bízik benne, hogy a hazai agráriumban hiányzó, utolsó pillanatra halasztott beszerzések is megjelennek a piacon, Európa más országaihoz hasonlóan és Magyarország idei mezőgazdasági teljesítménye nem marad el a megszokottól. 

„Az újraindítás a tapasztalt kollégáinknak köszönhetően sikeres volt, és a mai naptól 4400 tonna késztermék kerül le a szalagokról Pétfürdőn naponta, ugyanakkor a nyári szezon rendkívüli kihívások elé állítja az iparágat, a várhatóan magas szinten maradó energiaárak miatt” – nyilatkozta Fábry Eszter, a vállalat vezérigazgatója.

A Nitrogénművek továbbra is szorosan nyomon követi a rendkívül volatilis piaci környezetet, elsősorban a mezőgazdaságnak szükséges tápanyagellátás fenntartásának érdekében, de kényszer esetén készen állva a termelés újbóli csökkentésére vagy teljes leállítására.

Forrás: Nitrogénművek Zrt./Sajtóközlemény
Összeállította: Barna Ferenc