fbpx

Oktatás, kutatás és pályázatok – az agráriumra fókuszálva

Írta: Barna Ferenc - 2023 február 25.

Stratégiai együttműködést kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és az UBM Feed Zrt. (UBM), az 5 éves megállapodás a kutatás és oktatás területeire terjed ki, illetve a közös pályázati lehetőségeknek nyit utat.

Zab, takarmánynövény
A közös célok eléréséhez kötött együttműködési megállapodást az agráregyetem és a neves takarmánygyártó cég (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Különösen az állattenyésztés és a takarmányozás területén

A 2021. február 1-jén létrehozott Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris képzési és kutatási intézménye –, és a jelenleg Magyarország vezető takarmánygyártó és -kereskedő cégének számító UBM Feed Zrt. 5 éves, stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött, melyet a felek a siófoki nemzetközi szakmai konferencián írtak alá.

Ennek célja, hogy a MATE és az UBM a jövőben az egymás tevékenyégét érintő körben – így különösen az állattenyésztés és a takarmányozás területén – együttműködjön. A megállapodás kiterjed többek között az oktatási és a felnőttképzési tevékenységben történő közreműködésre, a duális és gyakorlati képzésben való részvételre, valamint közös kutatási, fejlesztési és innovációs programok indítására, közös kutatás-fejlesztési pályázatok megvalósítására, továbbá az egyetem hallgatói számára ösztöndíj-programok és külföldi tanulmányutak meghirdetésére, illetve az UBM cégcsoport beruházásaiban való szakmai részvételre.

A stratégiai együttműködési megállapodást a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem részéről Prof. Dr. Gyuricza Csaba rektor, míg az UBM Feed Zrt. képviseletében Varga Ákos, az UBM Csoport igazgatóságának elnöke, Horváth Péter, a társaság vezérigazgatója és Bustyaházai László, a cégcsoport kutatási és fejlesztési tevékenységéért felelős vezetője, egyben igazgatósági tagja írta alá.

25 éve a magyar állattenyésztés szolgálatában

Az UBM innovációs és K+F tevékenysége és gyakorlata a tudományos ismeretekre, együttműködésekre, telepi kísérletekre és a cégcsoport partnereivel közös munkára épül. Az UBM hazai és nemzetközi együttműködései révén számos egyetemmel és kutatóintézettel áll rendszeres szakmai kapcsolatban.

Az UBM Csoport Magyarország piacvezető takarmánygyártó és szójadara értékesítő, valamint hazánk egyik meghatározó gabonakereskedő cége, amely több mint 25 éve áll a magyar állattenyésztés szolgálatában.

Az UBM a 2021. évi – mintegy 200 milliárd forintos konszolidált – árbevétele alapján a Budapesti Értéktőzsde 7. legnagyobb cége, amely közel 400 elkötelezett munkatársa segítségével 15 országba exportálja termékeit.

Forrás: UBM/Sajtóközlemény