fbpx

Sekély vagy mély talajművelés, de gyorsan és egyenletesen

Írta: - 2022 szeptember 07. -Hirdetés

Szélsőséges körülmények mellett is intenzíven és homogénen keverik össze a szerves anyagokat a talajjal akár nagyobb munkamélységig, ezzel a nedvességvesztés jelentősen csökkenthető – ezek a Lemken Rubin tárcsái.

Lemken tárcsa
A munkagép a tarló megmunkálásra is ideális

Maximális üzemanyag megtakarítás, minimális karbantartási költség

A nagy sebességgel végzett tarló megmunkálásra, sekély mélységben (de akár 14 cm-ig is), teljes szélességben az egyik legalkalmasabb eszköz a Lemken kínálatában a Rubin 10. A csipkés homorú tárcsák szimmetrikus elosztása minden sorban – még lejtőn haladva is – gondoskodik az oldalra húzás nélküli, pontos, egyenesen előre haladó munkáról, maximális üzemanyag megtakarítás mellett.

Az egyedülálló, szabadalom alatt lévő elrendezés, a középső tárcsák enyhe eltolása megakadályozza az eltömődést, egyben a teljes felületen egyenletes talajművelést tesz lehetővé.

A kiváló anyagból készült, 645 mm átmérőjű DuraMAXX tárcsák hosszabb élettartamot és használati időt biztosítanak minimális karbantartási költség mellett. Mindkét tárcsasor mögött külön, kis fokozatokban, könnyen állítható rugóacél egyengető pálcasor van felszerelve a talaj áramlásának irányítására.

A munkagépek felfüggesztése lehetővé teszi a súlyos eszköz optimális használatát a szántóföldön, egyben a közúton is biztonságos menettulajdonságokat biztosít. A mankókerekek változó talajviszonyok mellett is biztosítják az egyenletes munkamélységet, a hegyoldalon lévő munkaterület sem lehet akadály.

Lemken tárcsa
A tárcsák egyedi elhelyezése megakadályozza az eltömődést

A nagy munkasebesség nagyobb megmunkált területet jelent

A Rubin 12 tárcsával a Lemken egy olyan rövid munkaeszközt mutat be, amely lehetővé teszi a mélyebb, akar a 20 cm-es művelést is, teljesítménye elérheti a kapás kultivátorokét is.

Alkalmas tarló és alapművelésre egyaránt, még a legnehezebb talajok esetén is. A két sorban levő, 736 mm átmérőjű csipkés homorú tárcsák intenzíven kevernek és aprítanak. Az egyes sorokban a tárcsák szimmetrikus elrendezése lehetővé teszi az oldal irányú húzás nélküli munkát nagy sebesség mellett is.

A tárcsáknak a talajjal bezárt 20°-os szöge (a haladási irányra 16°-os szöget zár be) optimális behatolást tesz lehetővé, ennek eredményeként a teljes munkaszelességet 7 cm munkamélységtől átdolgozza. A szárak speciálisan hajlítottak és csavartak, így a tárcsák között a lehető legnagyobb távolság érhető el, ez – a középső tárcsák enyhe eltolásával együtt – megakadályozza az eltömődést.

A nagy munkasebesség – alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett – nagyobb megmunkált területet jelent.

Az első sor mögött elhelyezett pálcás boronának intenzív keverő és rögtörő hatása van, a második tárcsáskor mögött levő egyengető borona biztosítja a talaj optimális eloszlását és egyengetését.

Lemken