fbpx

Beköszöntött a sertéstartás új korszaka!

Írta: - 2022 április 15. -Hirdetés

A technológiai vívmányokra mindannyian másképpen tekintünk. Van, aki élen jár az újabbnál újabb megoldások alkalmazásában, az állandóan újítók táborát gyarapítja a sertéstartásban is. Mások óvatos duhajként információt gyűjtenek, már meglévő tapasztalataira építenek, mielőtt döntést hoznak. Abban azonban mindkét tábor egyetért, hogy állattartóként a jószágokról való gondoskodás alapvető érdek, az a cél vezérli mindannyiukat, hogy az állatállomány életciklusa alatt a lehető legegészségesebb legyen.

Megtérülő hatékonyság

Ezt azonban megfelelő munkaerő nélkül megvalósítani szinte lehetetlen. A munkatársak hiánya pedig egyre több állattartó telepet érint, így a korszerű technológiák bevezetése több szempontból is létfontosságú. A legújabb sertéstartási megoldások tervezői kettős célt tűztek ki maguk elé: az egyre csökkenő humánerőforrás „pótlása” mellett az állat jóllétét, egészségét és termelékenységét is maximalizálni akarták.

Amit néhány éve csak feltételeztünk, az mára igazolt ténnyé vált: az innovatív sertéstechnológiával felszerelt telepek hatékonyak és nyereségesek. A gazdasági megtérülés azonban nem csupán a telep eredményességében nyilvánul meg, de segít optimalizált üzemeltetés és irányítás elérésében is. Az automatizált megoldások a költségcsökkentés lehetőségét nyújtják olyan területeken, mint az élőmunka-ráfordítás, energiafelhasználás, a takarmányozás vagy a betegségek elleni védekezés költsége.

Csúcstechnológia és csapatmunka

A modern sertéstenyésztés, valamint az azt kiszolgáló kedvező feltételek alapvetően változtak meg. Új technológiák és szemlélet nélkül ugyanis nem lehet garantálni a minél nagyobb hatékonyságot. Képzeljen el egy olyan csúcstechnológiával felszerelt sertéstelepet, ahol a precíziós takarmányozástól a hízóválogató kapuig valós idejű információkat (testtömeg, aktivitás, stb.) kap az állatállományról.

Azonban az innovatív technológia önmagában nem jelent megoldást, hiszen a kívánt eredmény eléréséhez a legmagasabb szintű csapatmunkára is szükség van! A Bentley farm csapatában olyan specialisták kaptak helyet, mint például az építész-tervező és kivitelező, az állattenyésztő, a takarmányos vagy a szakértő villamosmérnök.  A modern sertéstelep alapja, hogy a technológiai újításokat helyszínre szabjuk. Ahány állattartó telep, annyi kivitelezési lehetőség.

Ha az Ön számára fontos az állatjólét és a magas színvonalú termelés, akkor válassza Európa egyik vezető sertéstechnológiáját!

Új telepet építene vagy a meglévő fel- és megújításán gondolkodik? Mi a minden részletre kiterjedő megtervezésétől kivitelezésen át a beüzemelésig az Ön sikeréért dolgozunk.

Kérje ingyenes konzultációnkat, beszélgessünk róla, hogyan tudjuk az Ön gazdaságát is jövőt állóvá tenni! Várjuk jelentkezését e-mailben a [email protected] címen. További információ: www.farmtechnika.hu

DÁN TERVEZÉS          VILÁGMÉRETŰ TAPASZTALAT           NÉMET MINŐSÉG

Bentley