fbpx

Ne dobd ki az eddig alkalmazott üzemirányítási programodat

Írta: Barna Ferenc - 2022 május 24.

Nem kell váltani üzemirányítási programot, ha nem tudja a permetezési naplót. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) web service kialakításával lehetőséget biztosít a szoftverfejlesztőknek, hogy az üzemirányítási alkalmazásaikkal kapcsolódhassanak az elektronikus permetezési napló rendszeréhez, így ügyfeleik a már megszokott felületen tehetnek eleget a kötelezettségnek.

Permetező
Mezőgazdasági adminisztrációs feladat, már ezt is elektronikusan kell majd végrehajtani (Fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A termelőknek 2022. július 01-jétől elektronikusan kell vezetniük a permetezési naplót

Ennek a kötelezettségnek a Nébih erre a célra kialakított online felületén kell majd eleget tenni.

Azok, akik a termelés során eddig üzemirányítási szoftvereket használtak, a jövőben a saját alkalmazásaikon keresztül is eleget tehetnek a kötelezettségnek, amennyiben a fejlesztő a programot összekapcsolja a Nébih rendszerével.

A kettős adminisztráció megelőzése

A csatlakozás előnyei, hogy bővül a programmal elérhető szolgáltatások köre, továbbá a termelők is elkerülhetik a kettős adminisztráció terhét. Hiszen az eddig használt üzemirányítási szoftver gép-gép kapcsolattal átadja az összes szükséges adatot a Nébih erre a célra kialakított programjába.

Az interfész részletes leírását az érdeklődők a Nébih portálján érik el.

Forrás: Nébih
Összeállította: Barna Ferenc