fbpx

Visszaszámolnak a gazdák és a NAK is a szántóföldön

Írta: Barna Ferenc - 2022 május 30.

Már csak kettőt kell aludni, és dübörögve indul a traktorok a Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-n! A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2022-ben is megrendezi a népszerű eseményt, amelynek már tradicionálisnak mondható helyszíne a Fejér megyei Mezőfalva melletti terület.

Traktorok, távolban sátrak tömege
A fiatal generációt is megcélozza az esemény (Fotó: NAK)

A NAK és a MEGFOSZ közös rendezésében június 1-2.

„A NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva széles körű tájékozódási pont a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett termesztéstechnológiai újdonságokkal, a fenntartható gazdálkodást segítő megoldások bemutatásával is készülünk, a korszerű öntözés, az erdőgazdálkodás is szerepet kap. A nagyszabású rendezvényen a gazdálkodók közvetlenül szerezhetnek naprakész információkat, amelyek segítik őket a fejlődést biztosító döntések meghozatalában” – mutatott rá a rendezvény lényegére Győrffy Balázs, a NAK elnöke

Az első ízben 2017-ben megrendezett bemutató évről évre látogatók tízezreit vonzza, kiváló lehetőséget ad szakmai találkozókra és információátadásra, emellett az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg szántóföldi környezetben, többségük munkavégzés közben is.

„A rendezvényen a terepen, valódi szántóföldi körülmények közt, működés, „akció” közben ismerkedhetnek meg a gazdálkodók számos agrárgéppel. A kiállítás kiemelkedően széles gépkínálatot, választékot vonultat fel, a mezőgazdaság modern oldalát bemutatva, segítve a termelőket a számukra ideális, leghatékonyabb eszközök kiválasztásában” – emelte ki Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke.

 

Idén a Szántóföldi Napok fókuszában az innováció

Ennek megfelelően a 42 hektáros területen izgalmas programokkal, széles körű gép- és inputanyag-bemutatóval készülnek a szervezők, a látogatók közelről nézhetik meg az ültetvényeken fejlődő korszerű növényfajtákat, új öntözési technikákat és gépbemutatókat, továbbá a gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen szakmai, pályázati, továbbképzési információkat gyűjthetnek a NAK szakértőitől.

Mindkét nap bemutatkoznak majd a gyakorlatban a legújabb nemesítési és kutatási eredmények, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek; a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lesz lehetőség megtekinteni, és akár ki is próbálni.

Szakmai információs pult, hölgyek
A fenntarthatósági tanösvény mikroparcellái között a Szakmai információs pult (Fotó: NAK)

A részletes programok megnézhetők az esemény honlapján. Friss információk, érdekességek találhatok a rendezvény facebook oldalán.

A belépés a látogatók számára díjmentes, ahogy a parkolás is.

Forrás: NAK Szántóföldi Napok
Összeállította: Barna Ferenc