fbpx

Agrárgép Show Mezőgazdasági eszköz- és gépkiállítás Etyeken

Írta: Sándor Ildikó - 2011 december 14.

Az idei kiállítás sikere után várható volt az igény az ismétlésre. Mégis váratlan az a fordulatokkal teli szakmai igény, ami a soron következő Agrárgép Show-t övezi a beharangozása óta. Az első kiállítás tapasztalatairól, a sikerről és a 2012. januári ismétlésről kérdeztem Katona Zsolt Vazult, a szakkiállítást szervező Capital Invested & Marketing Kft. ügyvezető igazgatóját két hónappal a nyitás előtt.

Nagy várakozás előzte meg az első AgrárgépShow-t, hiszen látogatókban, de főleg kiállítókban rég megfogalmazódott az igény egy vidéki gépkiállítás szervezésére.

Részben vannak is erre próbálkozások, sőt gépkereskedő cégek összefogással regionális rendezvényeken próbálják egyre gyakrabban elérni és megszólítani a gazdálkodókat.

 

Az első kiállítás sikereire támaszkodva hátradőlhet-e a szervező az „ismétlésre” gondolva?

Februárban valóban szép eredményekkel zártunk Etyeken, 25.000 látogatót fogadott a Korda Filmstúdió összesen 9.000 m2 belterületen és 3.500 m2 külterületen a három nap alatt.

Tehát a helyszín a korábbi aggodalmak ellenére bizonyított, a gépforgalmazók jól megközelíthetően, kulturált környezetben és nem utolsó sorban kisebb költségekkel tudtak kiállítani.

A látogatók pedig a szakmai programokon túl egy, a megszokottól eltérő kulináris és kulturális programban is részt vehettek, bepillantást nyerve a filmstúdió kulisszatitkaiban.

Hátradőlnünk azonban korántsem lehetett, mert a szakmai szövetségek döntésének hiányában a következő kiállítás időpontja kérdésessé vált.

A szakma döntéshozókkal és a Filmstúdióval történt egyeztetése után csak az év második felében dőlt el a végleges, 2012. január 26-28. közötti időpont.

Tehát hátradőlés helyett szoros tervezéssel teltek az elmúlt hónapok.

Az eltelt látszólag rövid idő ellenére már telt házról számolt be, az időpont hivatalos bejelentése óta, miközben folyamatosan érkeznek még a jelentkezések, helyfoglalási igények.

 

Mekkora bővítési lehetőségeket rejt még a helyszín, „meddig lehet még nyújtózkodni”?

Már most látjuk, hogy túljelentkezésekkel kell számolnunk, de senkit nem fogunk visszautasítani sem.

Sőt igyekszünk biztosítani a gépeknek és szolgáltatásoknak szükséges méretű kiállítói területeket.

Ennek érdekében összesen 14-15.000 m2-en fogunk kiállítási területet biztosítani partnereinknek, amiből a belterület további csarnokot megnyitva már 10.000 m2.

A rendkívüli esetekre is van már „forgatókönyvünk”, tehát nem okoz gondot a hirtelen jelentkező érdeklődői hullám sem.

Az idei tapasztalatokból tanulva a Filmstúdióval közösen már hosszabb távra gondolva közös fejlesztésekre is nyitottak vagyunk, kifejezetten az agrárszektor igényeihez igazodva.

Milyen szakmai programokkal várják azokat az érdeklődőket, akik szakmai fórumnak, mintegy „továbbképzésnek” tekintenek egy szakkiállítást?

Három fő téma köré csoportosítottuk a szakmai fórumokat, amiből a gépújdonságok bemutatása természetesen elengedhetetlen egy gépkiállításon.

Jelenleg is folyamatban lévő gazdasági és földpiaci változások kapcsán hatalmas igény merült fel az agrárpolitikai előadások és vitafórumok iránt.

A növénytermesztők érdeklődésére számítunk a Magyar Műtrágyagyártás története című kiállítás és a hozzá kapcsolódó előadások kapcsán.

 

A jelentkezők számán és az ezzel járó kiállítási terület bővítésén kívül számíthatunk-e egyéb meglepetésekre?

Az idei kiállítás sokkal látványosabb lesz, kinyitják az egész stúdiót, a látogatok így a Katedrális és a Borgias filmsorozat beltéri díszleteit is megtekinthetik.

A New York streeten kaszkadőr show és traktorhúzó versennyel várjuk az izgalmakat kedvelőket, a fesztivál utcán több mint 70 vásározó biztosítja vidéki árakon a vidéki hangulatot.

A kiállítói és látogatói kényelmet szolgálja a tópart és a Látogató Központ között újonnan épült, 400 fő befogadására alkalmas Panoráma étterem és a Filmstúdió előtt létesített 1.000 férőhelyes parkoló is.

Ami változatlan: továbbra is kedvező áron, a megszokott 500 forintos belépőjeggyel látogatható a kiállítás, de természetesen a gyermekeknek és nyugdíjasoknak ingyenes a belépés, és a családoknak is további kedvezményt tudunk nyújtani.

Tehát most is, mint az első alkalommal: „Ehhez már tényleg csak a jó hangulatot kell hozzátenni”.

Köszönöm a beszélgetést, találkozunk Etyeken 2012. január 26 és 28 között.