fbpx

AKG, EGN, Nitrát: sok az adminisztráció – a válasz: ARASZ!

Írta: - 2023 szeptember 22. -Hirdetés

Az AKG, az EGN, a nitrát érzékeny területek, vagy épp állattartás miatt sokan úgy érzik, hogy az adminisztráció megkönnyítése és talán az egyszerűbb jogszabálykövetés miatt keresniük kell egy szoftvert, ami a kezük alá dolgozik.



A növekvő referenciáknak és az egyre nagyobb részvételnek köszönhetően az agrár adminisztrációban, ha megkérdezi valaki, mit javasolnak neki, a válasz nagyon sokszor az ARASZ. Aki használja, nagyon hamar, gyakorlatilag pár hét alatt könnyedén megszerzi a munkához szükséges tudást, amit támogat a teljes körű dokumentáltság, az ügyfélszolgálat, és leginkább a rendszer logikus, egyszerű felépítése.

Több gépen is elérhető ugyanaz a felület, nem kell telepíteni, frissítgetni a rendszert – ezek mind-mind automatikusan történnek! Gyakran előfordul, hogy a kollégáknak egyidőben kell dolgozniuk az ARASZ-ban. Ez is megoldott, gyakran használt lehetőség a rendszerben. Nem kell informatikai segítséget kérni a telepítéshez, frissítéshez, mentésekhez, mert ezeket a feladatokat az ARASZ rendszer üzemeltetői elvégzik helyettünk.

Az egységes kérelem Excel-betöltése hatalmas segítség gazdálkodónak, szaktanácsadónak egyaránt. Így a táblaadatok évről évre, pár kattintással a rendelkezésünkre állnak. Az új naplózási követelmények mellett ez nagy segítség az őszi vetések naplózásának megkezdéséhez is. A műveleteket egybefogva lehet felvinni akár kultúrákat, akár egymástól független táblákat kijelölve. A berögzített műveletek az ARASZ-ba bekerülnek minden oldalra, ahol ott kell lenniük. Igazából nem naplót írunk: gazdálkodásunkat vezetjük egy-egy adatot egyszer leírva!

A tápanyagtervező is része a szoftvernek. Excelből betöltve tudjuk a talajvizsgálati adatokat egyszerre, akár az egész gazdaságra beimportálni.

Ha pedig valamilyen jelentéshez szeretnénk lekérni az addig rögzített adatokat, azt pdf-ben, Excel formátumban is ki lehet nyerni a rendszerből! Nagy segítség az ARASZ a mindennapi munkában, hiszen ezek az adatok nem feltétlenül csak egy ellenőrzés miatt kellenek. Ha valaki a gazdaságban kéri a permetezéseket, csak lekérjük a listát, és átadjuk.

Mindenkinek nagyon fontos, hogy az adatai mentve legyenek. Ismerjük a jelenséget amikor nem indul el a gép/laptop, és ott állunk leforrázva, hogy most mi lesz. Az ARASZ rendszerrel gyakorlatilag kizártuk ezt a hibát, nem kell telepíteni, nem kell menteni. Ha megáll a gépem, átülök egy másikhoz, és folytatom a munkát.

Jól működő helpdesk szolgáltatás segíti az ügyfelek munkáját. E-mailen rendszerint 24 órán belül választ kap mindenki a kérdéseire. Ha pedig szeretnénk valamit azonnal tudni, akkor a hibabejelentő számot tárcsázva gyors segítségben részesül az ügyfél. Az ARASZ-t segítő szaktanácsadóknak köszönhetően nagyon percíz és gyors segítség van sokszor nem is csak a szoftverrel, hanem akár a naplóvezetéssel kapcsolatban is!

Az új EGN online naplózás az ARASZ-ból működik. Már elérhető a közvetlen területregisztráció, a permetezés és agrotechnika beküldés a NÉBIH felé, és az új naplóformátum is. Minderre a szolgáltató sokszor kérés nélkül e-mailben is felhívja a figyelmet, rendszeresen küldve értesítéseket nemcsak a frissítésekről, hanem a tervezett fejlesztésekről is. Ha kérdésünk lenne más ARASZ felhasználókhoz, akkor pedig az ARASZ Facebook csoportban ezeket feltehetem. Itt is mindenki kap segítséget.

Kérje ajánlatunkat az [email protected] oldalra küldött e-mailen vagy a www.arasz.hu oldalon keresztül!