fbpx
897947

AÖP-támogatott termékek hatásfokozása? Talajjavító meszezéssel lehetséges!

Írta: - 2023 február 15. -Hirdetés

A támogatott talajbaktérium- és növénykondicionáló termékek hatása fokozható a talajok meszezéssel történő javításával. Az elérhető hatás komplex, ha arra törekszünk, hogy a talaj pH-értékét a legideálisabb, 6,5-7,2 pH közé állítjuk be talajjavító meszezéssel.

Komplex talajjavító meszezés hatásai az ideális 6,5-7,2 pH tartományban | Forrás: Calmit Gmbh

A talajélet és a talaj pH kapcsolatáról szóló kutatások kimutatták, hogy ideális körülmények csak az előbbi pH-tartomány fenntartásával érhetők el. Az AÖP támogatott készítmények is ekkor működnek a leginkább.

A Calmit Agrar talajjavító mésztermékeivel minden talajtípuson elérhető az az ideális pH-érték, ami mellett pl a főbb betegségek (pH 5,5 alatti) megjelenésének is csökken a kockázata. A növénykondicionálók hatása is ilyenkor a legfokozottabb.

A Calmit Agrar mésztermékeivel különböző talajokon is elérhető komplex talajjavítás

Az AGROCAL 95 vízben gyorsan oldódó, granulált égetett mész (CaO), ami műtrágyaszóróval adható ki. A kötöttebb és savanyú talajokra, de más talajokra is alkalmazható – ott, mint Ca műtrágya. Azonnal indul a talaj pH-emelkedése, közelít a talajélet számára ideális értékhez. Gyors a talaj szerkezetének javulása. Kijuttatása után 1-10 cm-re be kell dolgozni a maximális hatás eléréséhez. Baktériumkészítmények használata előtt – dózistól függően – 2-6 héttel juttatható ki. A növénykondicionálók hatását fokozza.

AGROCAL 95 vízálló bigbagben

Az AGROCAL MILL 53 nedvesített mészkőliszt (kalcium-karbonát), ami szemcsemérete miatt gyorsan kapcsolódik a talaj szemcséihez. Olcsó, ömlesztett termék, amely hosszú hatástartamú. Elsősorban savanyú (akár homokos), de más (akár szikes) talajokra is alkalmazható – ott, mint Ca műtrágya. Nedvességtől és talaj-pH-tól függően kb. 30 nap alatt elindul a talaj-pH emelkedése, közelít a talajélet számára ideális értékhez. A talajszerkezet javításának olcsó eszköze. Kijuttatása után NEM kell dolgozni, így flexibilisebb kijuttatással tervezhető. A talajélet feltételeit néhány hét alatt javítja. A baktériumkészítmények használatával összehangolható. A növénykondicionálók hatását fokozza. Biogazdálkodásban is használható!

Ömlesztett termékeink kijuttathatók szervestrágyszóróval vagy Calmit Agrar mészszóróval is.

Az AGROCAL GYPSUM nedvesített gipszliszt (kalcium-szulfát), ami finom szemcsemérete miatt gyorsan kapcsolódik a talaj részecskéihez. Olcsó, ömlesztett termék, amely hosszú hatástartamú. Savanyú (akár homokos) talajokra, de SZIKES TALAJOKRA is bátran alkalmazható talajjavító termék. Nedvességtől és talaj pH-tól függően, kb. 30 nap alatt elindul a talajszerkezet javulása. A kialakuló levegős talajszerkezet kedvez a baktériumoknak. A talajszerkezet javításának olcsó eszköze. Kijuttatása után NEM kell dolgozni, így flexibilisebb kijuttatással tervezhető. A talajélet feltételeit néhány hét alatt javítja. Akár a baktériumkészítmények használatával összehangolható. A növénykondicionálók hatását fokozza.

Szeretne többet tudni a komplex talajjavítás elérésének lehetőségeiről?

Keresse kollégánkat, és látogasson el weboldalunkra!

Berecz Sándor, mezőgazdasági üzletágvezető
+3620 316 7764, [email protected]
Calmit Hungária Kft.