fbpx

Kubota M6-111 Utility: a hatékony, okos, mindenes traktor

Írta: Agrárágazat-2024/7. lapszám cikke - 2024 július 05. -Hirdetés

A mezőgazdaság előtt álló kihívások egyre nagyobbakká válnak. Nehéz időkben pedig csak egyetlen dolog segíthet: egy új gondolkodásmód, vagyis az alternatív lehetőségek mérlegelése és az okos döntéshozás. A traktorvásárlásánál ez a külsőségek helyett a hatékonyság melletti döntést jelenti. Egy olyan traktor mellett tenni le a voksot, amely folyamatos terhelés alatt is a legjobban képes elvégezni a nehéz munkát, mindezt elfogadható áron. A Kubota M6-111 Utility traktorok megfelelnek ennek.

Miért kedveltek a Kubota M6 traktorai?

Mind a rövid, mind a hosszú tengelytávú változatok kimagasló teljesítményt nyújtanak. A Kubota ismét bizonyítja innovatív előnyét a dízelmotorok terén az M6-111 Utility szériával. Az M6-111 U modern, 4 hengeres, V3800-as motorral van felszerelve. A motor könnyedén megfelel a szigorú Stage V emissziós szabványnak. Ezt a közös nyomócsöves befecskendezés, a dízeloxidációs katalizátor (DOC), a dízelrészecske-szűrő (DPF), az SCR katalizátor és a hamutisztítás zseniális kombinációja teszi lehetővé.

Mindez nemcsak a környezet, hanem a használó számára is sok szempontból előnyös, a nagyobb hatékonyság, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és alacsonyabb motorzaj révén. És persze a bizonyított Kubota-megbízhatóság sem maradhat ki. Plusz még egy fontos részlet: a V3800-as motorban a DPF tisztítási intervalluma 6000 üzemórára nőtt, ami azt mutatja, mennyire könnyű is a traktort karbantartani.

Kubota M6-111
Mind a rövid, mind a hosszú tengelytávú változatok kimagasló teljesítményt nyújtanak

Ha nagyon nehéz munkaeszközök emeléséről van szó, az M6-111 Utility megmutatja, valóban mire képes: A nagyméretű külső hidraulikus munkahengereknek köszönhetően a III. kategóriás 3 pontos felfüggesztés emelőereje 5000 kg az M6-111 U modelleknél. Modelltől függően a hidraulikaszivattyú teljesítménye 71 l/s vagy 77 l/perc. Ennek köszönhetően bármilyen munkaeszköz maximális hatékonysággal kezelhető.

Manőverezés

Az M6-111 Utility egyedülállóan szűk fordulási sugarát tovább fokozza a kúpos meghajtású első tengelye – ez a Kubota egy másik egyedülálló előnye. A traktor a hihetetlen, 55°-os kormányzási szögnek köszönhetően a legszűkebb helyeken is magabiztosan manőverezhet. Ha már az előnyökről beszélünk: A kúpfogaskerekes hajtásnak köszönhetően az M6-111 Utility nagyobb hasmagassággal rendelkezik, mint az univerzális csuklós első tengelyes traktorok. Ez azt jelenti, hogy behajthat az olyan magas termésbe, ahol a többi traktornak már vissza kell fordulnia. Az M6-111 Utility kiemelkedő újítása a kétkerekű kanyarodási funkció. Ez a funkció az első tengelyen lévő érzékelők segítségével automatikusan kikapcsolja a négykerék-hajtást kanyarodáskor, ezáltal biztosítja az optimális fordulási sugarat, valamint a gumiabroncsok maximális védelmét. A hosszú tengelytávú változatoknál az első tengely 110 mm-rel hosszabb lett. Ez a traktor fordulási tulajdonságait is javítja.

Kubota M6-111
A Kubota Care teljes körű garanciát biztosít 5 évre vagy 3000 üzemórára

A Kubota eredeti első tengelye kettős fogaskerékkel biztosítja a maximális kormányozhatóságot és megbízhatóságot. Opcióként minden M6-111 Utility modell felszerelhető rugózott első tengellyel az optimális tapadásért és kényelemért. Ez a befektetés igazán megéri, hiszen nemcsak kényelmesebb vezetést és nagyobb biztonságot ad, de javítja a traktor tapadását is. Az M6-111 Utility utólagosan is felszerelhető ISOBUS-felszereléssel, így bármely piacon levő ISOBUS-eszközt használhatja. Ezzel a tulajdonosa időt és pénzt takaríthat meg.

Garancia

És ami még nagyon fontos: A Kubota Care teljes körű garanciát biztosít 5 évre vagy 3000 üzemórára (amelyik korábban bekövetkezik). Ez egy széles körű garanciakiterjesztés, amely minden olyan alkatrészt fedez, amelyeket a szerződéses garancia is fedezne. Ha pedig garanciális javításra van szükség, természetesen önrész (vagyis többletdíj) nem kerül felszámításra!

Bővebb információért keressen bennünket elérhetőségeinken:

Két-KATA Kft.
H-2118 Dány, Zöld u. 20.
Telefon: +36 (28) 465-053
E-mail: [email protected]