fbpx

Az idei Farmer Expo fókuszába a kertészetet és az állattenyésztést helyezték

Írta: Csomor Zsolt - 2018 augusztus 08.

Négy nap, tíz rendezvény, mintegy 300 kiállító 17 ezer négyzetméteren: röviden így foglalható össze számokban a 2018. augusztus 17-20. között megrendezendő debreceni Farmer Expo, olvasható a NAK honlapján.

Agrár innovációk, korszerű technológiák, szakmai konferenciák, fajtabemutatók, különleges közönségprogramok és gasztrobemutatók közös találkozási pontja lesz a debreceni kiállítás, amely az idén már 27. alkalommal várja az agrárágazat elhivatott szakembereit és a mezőgazdaság iránt elkötelezett érdeklődőket a Debreceni Egyetem Böszörményi úti kampuszán.

A kiállításon résztvevő cégek alábbi fő tematikákban várják az érdeklődőket: 
– állattenyésztés, takarmányok és állategészségügy,

–  mezőgazdasági gépek és haszongépjárművek,

–  kenő-és üzemanyagok,

–  növényvédelem és műtrágya-kereskedelem,

–  zöldség- és gyümölcstermesztés,

–  kerti kisgépek,

–  öntözés,

–  vetőmagtermesztés,

–  élelmiszeripar: húsipar, tejipar, sütőipar,

–  kézműves termelők,

–  szakmai szövetségek, egyesületek.

A rendezvény teljes ideje alatt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei szervezete a sportcsarnokban kialakított 130 négyzetméteres közösségi standján kamarai szolgáltatásokhoz kapcsolódó nyereményjátékkal, termelői piaccal, szakmai konzultációkkal és egyéb színes programokkal várja tagjait és partnereit.

A NAK naprakész tudással és információkkal segíti az agrárgazdaság szereplőit, ezért társszervezője a megnyitóhoz kapcsolódó agrárminiszteri fórumnak, melyre az alábbi honlapon regisztrálhatnak az érdeklődők: https://miniapp.nak.hu/nak-regisztracio/farmerexpo2018/.

A fórumon résztvevők egy darab belépőt is kapnak az expó nyitónapjára: ekkor kerül sor a NAK főszervezésében megvalósuló jótékonysági kezdeményezés, a „Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem” program megyei kenyérünnepére is.

A Farmer-Expo állandó társrendezvényén, a HORTICO Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításon a FruitVeB Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) szervezésében a tavalyi évhez viszonyítva kétszer akkora, mintegy 200 négyzetméter területen közel húsz hazai zöldség- és gyümölcstermelő, valamint forgalmazó vállalkozás mutatja be, és kínálja az ízletes és egészséges hazai friss, illetve feldolgozott zöldség- és gyümölcstermékeiket.

A kertészeti szakembereket augusztus 17-én „Aktuális problémák és megoldások a kertészeti ágazatban” címmel szakmai konferencia várják. Ugyancsak több, az állattenyésztési tematikához kapcsolódó program várja a látogatókat a Farmer Expón.

A kiállítás összes szakmai rendezvényén a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Farmer Expo teljes programkínálata megtekinthető: http://www.farmerexpo.hu/index.php

Összeállította:
Csomor Zsolt