fbpx

Az LG repcék a legjobbak, mindenkit legyőztek!*

Írta: Szerkesztőség - 2011 augusztus 05.

Büszkén tájékoztatjuk partnereinket, hogy az MGSzH független kisparcellás kísérleti eredmények első kétdobogós helyén az LG hibridrepcék végeztek, maguk mögé utasítva az összes versenytársat!

Első helyen az ARTOGA hibridrepcénk végzett a tizenegy kísérleti helyen vizsgált eredmények alapján.A dobogó második helyét pedig a szintén kiváló eredményeket mutató CHAMPLAIN hibridrepcénk foglalja el.

Nem utolsó sorban meg kell említeni, hogy ONTARIO fajtarepcénk pedig már négy éve a legnagyobb területen vetett fajtarepce Magyarországon.

Repcéink sikere partereink kiváló terméseredményeiben és elégedettségükben is megmutatkozik.

A Stabák Agroline Kft-ben, Szarvas körzetében évente 500-700 hektáron termelnek őszi káposztarepcét.

Az kiváló termőképességéről méltán híres ARTOGA-t az elmúlt 2 évben jelentős, mintegy 400 hektáron termesztettük – tájékoztatott Bencsik Mihály gazdálkodó.

A hibrid repcék minden előnyét egyesítő ARTOGA kitűnik nagy termőképességével, alacsony pergési veszteségével, termésstabilitásával az általunk minden évben beállított fajtakísérletben is, melyet a 2010-es üzemi terméseredmény is mutat: 4,1 t/ha.

2011-ben belvizes területre került az ARTOGA, de ennek ellenére is 3,27 t/ha terméseredményt produkált.

Az ARTOGA minden tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy nagyüzemi táblákon, a kevésbé jó adottságú területeken is megbízhatóan termelhető legyen, viszont az intenzív termesztés-technológiát maximálisan meghálálja.

Mellette szól az is, hogy a CHAMPLAIN kiváló agronómiai értékű, megbízható, eltérő ökológiai feltételek mellett is eredményesen termeszthető repce hibrid.

 

Az OMMI kisparcellás fajta-összehasonlító kísérleteiben 2006-ban 4,49 t/ha-os eredménnyel, majd az „Államilag elismert fajták kísérletében” 2009-ben 4,68 t/ha eredménnyel is a legnagyobb termést adta.

Az aratás után arról számolt be Kovács István, hogy a jégverést elkerült tábláján a megyében kiváló eredménynek számító 3,6 t/ha-os termést takarított be 2011-ben!

Bodorics Pál agrármérnök, a Répcevölgye 2001 Kft képviseletében elmondta, hogy a Limagrain fajták részaránya a gazdaságukban jelentős, őszi káposztarepcében évek óta 40-50% az LG aránya, melyből 2010-ig közel 90 % volt az ONTARIO fajtarepce, amely az óta is stabilan magas termést ad minden évben.

Az elmúlt 3 évben 3,5 t/ha felett volt a termésátlag, ami mintegy 40-50 %-kal a megyei átlag felett van.

Az idei betakarítás eredmény is nagyon jó, mivel 80 hektáron 2,7 t/ha annak ellenére rekordnak számító terméseredmény született, hogy a leggyengébb termőhelyekre került.

Meggyőződésünk, hogy a fajták és hibridek teljes genetikai potenciáljának kihasználására csak a gondosan kiválasztott fémzárolt vetőmag a garancia.

A fémzárolt vetőmag használata egy többszörösen megtérülő befektetés.

A LIMAGRAIN teljes csapata azon fáradozik, hogy korszerű, a termesztés követelményeinek megfelelő fajtákkal és hibridekkel és azok kifogástalan minőségű vetőmagjával álljon az Önök rendelkezésére.

 

Keressenek bennünket, segítünk választani!

* MGSzH, 2010. független kis parcellás kísérletek eredményei.