fbpx

Beauvais 3: Massey Ferguson Logisztikai Központ Franciaországban

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 03.

Az új központ megnyitásával az AGCO tovább bővítette a Massey Ferguson traktorok globális mérnöki és gyártási központját.

A Párizs melletti Beauvais ad otthont a Massey Ferguson új logisztikai központjának, melynek ünnepélyes megnyitójára 2019. január 16.-án került sor. Az 1960-ban megnyitott Beauvais 1-ben a traktorok gyártása, a 2013 óta működő Beauvais 2-ben pedig a traktorok kabinjának összeszerelése folyik.

A cég több mint 300 millió eurót fektetett be Beauvais-ba az elmúlt hat évben. A mostani beszerzés egy 8 hektáros terület, 30 ezer m²-es épülettel, ahol a Massey Ferguson új logisztikai központját alakították ki. A felújítást 6 hónap alatt végezték el, 72.400 munkaórával, 1.000 tonna beton felhasználásával, 5.500 m2 festéssel. A központ napi 60 beszállítói kamiont fogad, és a másik két telephellyel is napi 60 ingajárat tartja az árukapcsolatot. A beruházás 103 új munkahelyet teremtett, ami a térségnek azért is fontos, mert a szomszédos üzem bezárása után munkahelyet biztosít az ott felszabadult szakképzett munkaerő számára. Figyelemre méltó adat, hogy az alkalmazottak 20%-a, azaz minden 5. dolgozó mérnök.

A 15,7 ha-os terület, amely 4,5 ha épületet foglal magában, lehetővé teszi a Massey Ferguson számára, hogy kielégítse a gépek iránti növekvő keresletet, valamint, hogy egy helyen tudhassa a mérnöki és beszerzési tevékenységeket, a tárolást, a szállítás előtti ellenőrzéseket és a traktor-testreszabási műveleteket. A több mint 300 beszállítóval való kapcsolattartás is egyszerűbb lesz így.

A Beauvais 3 hivatalos megnyitása az „MF Growing Together 5”egyik első mérföldköve, a márka ötéves növekedési programja. A plusz terület lehetővé teszi ugyanis az AGCO számára, hogy új mezőgazdasági gépek széles skáláját vezesse be, amely a vállalat növekedési tervének kulcsfontosságú része. 2015 óta 14 új traktorcsaládot vezettek be, és 2023ig további 14 várható. A Massey Ferguson igyekszik megfelelni a legmodernebb berendezésekre vágyó gazdálkodók követelményeinek, akiknek az egyre költségigényesebb termelés mellett az ingadozó nyersanyagárakkal is meg kell küzdeniük. Érdekes tény, hogy 1 éven belül nem készül 2 egyforma traktor! A terjeszkedés a Massey Ferguson hosszú távú növekedési stratégiájának részét képezi, mely magában foglalja a mostani telephelyek között fekvő terület megszerzését és átalakítását is. A bővítések befejeztével a központ összesen 54 ha területet fed majd le, akár 2.500 főnek adva munkát. Az egységesített Beauvais-gyárban történik az új modellek teljes tervezése, felépítése, tesztelése és gyártása. A vállalat szándéka, hogy a piaci kereslet kielégítése érdekében az éves gyártási volumen 18 ezer traktorra emelkedjen.

A komplexum a traktormérnöki munka és a gyártástechnológia központja lesz, biztosítva a szükséges helyet a minőség javításához, a kutatás-fejlesztés felgyorsításához és az innováció egyetlen telephelyen történő kiépítéséhez.

– A Massey Ferguson már több mint 60 éve világszerte meghatározó traktormárka, mióta csak Beauvais-ban gyártunk – nyilatkozta Martin Richenhagen, az AGCO Corporation elnök-vezérigazgatója. „További több millió eurós befektetésre törekszünk, mivel egy olyan élvonalbeli 4.0-stelephelyet fejlesztünk, amely újabb 200 új fenntartható munkahelyet teremthet. Szándékunk szerint Beauvais a Massey Ferguson márka globális otthona lesz.” A Massey Ferguson 2027-re a kizárólagos forgalmazói hálózatán keresztül a traktorpiaci részesedését 15%-ra, a kombájnpiaci részesedését pedig 8%-ra szeretné növelni.

Sok sikert kívánunk hozzá!

Sós Rita

Felvételeink: www.agraragazat.hu/galeriak