fbpx

Egyre okosabb a mobilGAZDA

Írta: Agrárágazat-2021/10. lapszám cikke - 2021 október 24.

A Magyar Államkincstár által agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmezők számára fejlesztett, s idén tavasszal bemutatott mobilGAZDA alkalmazás számos új funkcióval bővült. Sőt, immár Facebook-oldal is támogatja a mobilGAZDÁt.

A mezőgazdaság szereplőit segítő, okostelefonokra és táblagépekre fejlesztett alkalmazás

A mobilGAZDA a Magyar Államkincstár okostelefonokra és táblagépekre fejlesztett alkalmazása, amely számos hasznos funkcióval segíti a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokat igénylő gazdálkodókat. Használatával– többek között – egyszerűen lehet kérdést intézni a Kincstárhoz, bejelentéseket lehet tenni, részletes információk nyerhetők a felhasználó agrártámogatási ügyeiről. Az alkalmazás a szeptemberi verziófrissítése során számos új, hasznos funkcióval bővült.

A fejlesztések elsősorban a mérési funkciókban hoztak újdonságokat. Elérhető immár a pont- és a vonalmérés is (mely különböző vidékfejlesztési intézkedések során adhat segítséget, hogy egy-egy beruházás helyét egyszerűbben meg lehessen határozni), illetve az EOV-koordináták kijelzése a mobileszköz saját pozíciójáról. Emellett megjeleníthetővé váltak a mérés során a felhasználó bejelentett mezőgazdasági parcellái, így a felhasználók egyszerűbben és gyorsabban tájékozódhatnak a területmérés során. Ezenfelül lehetőség van az alkalmazásban mért területek shape fájl formátumban történő kinyerésére is, ami különböző támogatási kérelmek benyújtása során is segítséget nyújthat. A területmérésnél továbbra is érdemes figyelmet fordítani a mérés során használt mobileszközök minőségére, hiszen ezek a készülékek is sokat fejlődtek, de legtöbbször még nem érik el a kifejezetten területmérésre szolgáló eszközök pontosságát.

A fejlesztések elsősorban a mérési funkciókban hoztak újdonságokat

 A méréssel kapcsolatos funkciók mellett számos további kiegészítés és hibajavítás történt, amelyeknek megfelelően egyszerűsödik a felhasználó által képviselt gazdálkodók adatainak megkeresése, illetve a naptár megjelenítésénél egy gombnyomással megjeleníthetők a múltbéli események is. A Kincstár a mobilGAZDA folyamatos fejlesztését tervezi a jövőben is, annak érdekében, hogy az minél inkább megfeleljen a felhasználók igényeinek.

A telefonos alkalmazás fejlesztése mellett a Kincstár szeptemberben mutatta be a MobilGazda Facebook-oldalt, amely segítséget nyújt a gazdálkodóknak, hogy az egyik legnagyobb közösségi platformon is megtalálják a támogatásokat érintő híreket, információkat. Az oldalon a mobilGAZDA alkalmazással kapcsolatos oktatóvideók, a kérelmeket érintő benyújtási határidők, jogcímismertetők, a legfrissebb hírek, közlemények, az ügyfeleket érintő fejlesztések, álláspályázatok és egyéb fontos tájékoztatások érhetők el.

A mobilGAZDA Facebook-oldal az alábbi linken érhető el:

www.facebook.com/mobilgazda