Bezárás

Fazekas Sándor: a vadászatra és erdőkre vonatkozó szabályok folyamatos korrekciót követelnek

Írta: - 2013 november 06.

A vadászattal és az erdőkkel kapcsolatos szabályozás folyamatos korrekciót követel, és ez a munka csak akkor lehet hasznos, ha az ágazat minden szereplőjével, vadászokkal és erdészekkel állandó lesz a párbeszéd a jövőben is – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden Tiszafüreden egy közösségi vadászház megnyitóján.

 

 

Fazekas Sándor: a vadászatra és erdőkre vonatkozó szabályok folyamatos korrekciót követelnek

 

 

 

A szakminiszter emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három és fél évben jogszabályok sorát hozták meg a vadászat világában, a tevékenység könnyítéséért.

Így egyszerűsödött a vadászfegyverek engedélyezésének és tartásának korábbi bonyolult szabályozása.

Megszüntették a fegyverek kötelező műszaki vizsgáztatását, a vadgazdálkodók számára könnyebbé tették a vadhús értékesítését, a hivatásos vadászok szélesebb jogkört kaptak feladataik ellátásához, valamint az orvvadászat pedig önálló bűncselekmény lett a Büntető törvénykönyvben – sorolta Fazekas Sándor.

Hozzátéve: emellett a természetvédőkkel és a madárvédőkkel is sikerült példamutató együttműködést kialakítani a tárcának.

Andrási Lőrinc, a Tiszafüredi Földtulajdonosi Vadásztárság elnöke elmondta: a Darányi-terv keretében pályázaton elnyert 19,5 millió forintos támogatásból és 10 százalékos önerőből egy, az 1920-as években épült úgynevezett nagygazda házat vásároltak meg, és kívül-belül teljesen felújították, berendezték.

A közösségi ház otthont nyújt majd a természetet szerető, megóvó embereknek, a mezőgazdasággal, a vadgazdálkodással valamint a biológiával foglalkozóknak.

Falai között tanfolyamok valamint helyi természeti értékeket bemutató kiállítások egyaránt tarthatók – tette hozzá.

 

MTI 2013. november 5.