fbpx

Földhaszonbérlet – Nem talált törvénytelenséget az ellenőrző bizottság az NFA-nál

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 29.

Budapest, 2013. április 26., péntek (MTI) – A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ellenőrző bizottsága (NFA EB) nem észlelt törvénytelenséget, illetve szabálytalanságot a földalapkezelő tevékenységében – tájékoztatta a testület elnöke pénteken az MTI-t.

Péter Mihály szerint az ügyben a politikai nyilatkozattevők egy belső munkaanyagból idéznek kiragadott részleteket, amelyek nem reprezentálják az egész testület szakmai álláspontját.

Péter Mihály közleményében leszögezte, hogy minden ellenkező híreszteléssel szemben az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága ellenőrző albizottságának április 16-i ülésén az NFA EB megállapításainak konklúziójaként azt mondta: „összességében azt állapítottuk meg, hogy a szubjektív módon adható pontszámok aránya nem volt olyan jelentős, ami az egész pályázati rendszer egységességét vagy az eljárási rend egységességét befolyásolta volna”.

A testület vezetője a közleményben hangsúlyozta: leszögezte a kormányprogramhoz, a Nemzeti Vidékstratégia céljaihoz való igazodás teljesülését is.

Kijelentette: „összességében vizsgáltuk az elfogadott birtokpolitikai irányelveket is, és az irányelveknek megfelelőnek találtuk ezt a pályázati rendszert”.

 

Földhaszonbérlet - Nem talált törvénytelenséget az ellenőrző bizottság az NFA-nál

 

A valótlanságok terjesztői ellen minden esetben megteszik a jogi lépéseket – áll a közleményben.

Az MSZP szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet ellenőrző bizottsága súlyos aggályokat tárt fel az állami földhaszonbérleti pályázatok értékelésével kapcsolatban.

Erről Gőgös Zoltán, a párt szakpolitikusa beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, jelezve: továbbra is úgy látják, előre megbeszélt pályáztatás alapján döntöttek a földbérletekről, és ebben sok esetben fideszes politikusok is részt vettek.

A szocialista politikus szerint a jelentés túlzónak ítélte a szubjektív módon adható pontok arányát.

 

MTI 2013. április 26.