fbpx

Folyamatosan fejleszti gyártmányait az OPTIGÉP Kft.

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 08.

Az OPTIGÉP Kft. a mezőgazdaság gépigényeit figyelembe vevő fejlesztési munkájának eredményeként korszerű termékskálával áll megrendelői szolgálatára. Kereskedelmi tevékenysége a saját fejlesztésű termékeikre terjed ki.

AJÁNLATUNK

NAS típusú napraforgó betakarító adapter család.

Immár 15 éve van piacon. Ismert a hazai és külpiacon az USA-tól Novoszibirszkig.

Hatékonyan és minimális veszteséggel végezhető velük a napraforgó betakarítása. Hatsoros gépeink területteljesítménye 20 ha/nap. Széles választék:

– Fix változat: 2-16 soros, 50; 55; 60; 70; 76,2 cm sortávú kivitelben;

– Csukható változat: 6-8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben;

– Szárzúzós változat: 6-8 soros, 76,2 cm-es sortávú kivitelben.

Adaptereink fém vagy műanyag sorválasztókkal kaphatóak.

Univerzálisan bármely típusú kombájnra adaptálhatóak. Az adapterek szabadalommal védett rázóasztalos megoldásúak, ami lehetővé teszi az adapter alacsony építését, ezáltal a ledőlt vagy esetenként beteg napraforgó is nagyon kis veszteséggel betakarítható. Ebben segítenek a mozgatható, talajhoz állítható orrok is. A veszteségcsökkenés következtében már egy év alatt megtérülhet az adapter ára (6 soros gép esetén kb. 350 ha betakarítással). A veszteségcsökkenés a hektáronkénti 100-150 kg-ot is elérheti.

A szárzúzós változat biztosítja, hogy a talajművelés már közvetlenül a betakarítás után végezhető. A csukható változat a fenti előnyökön túl gyors átállást tesz lehetővé a területek között.

A folyamatos, tervszerű fejlesztés eredményeként a NAS változataként PSM névvel talajkövető szárzúzóval felszerelt napraforgó betakarító adaptert ajánlunk 6-8 soros 76,2 cm sortávolságú fix vázú kivitelben. Ezek az adapterek a NAS változatok minden előnyével rendelkeznek és hatékony szárzúzást végeznek. Az alacsony építésű szárzúzó – a zúzási magasság hidraulikával állítható – alacsony, dőlt állományban is használható.

A PSM adapterek használatával a talajtaposási kár csökken és megtakarítható

– a külön erő- és munkaigény;

– a külön menetben történő szárzúzás munkaideje, költsége.

 

OptiCorn típusú kukorica betakarító adapter

Ezeket az adaptereket fix 4, 5, 6, 8 és 12 soros, 70 és 76,2 cm sortávú, valamint 6 és 8 soros csukható, szárzúzós kivitelben gyártjuk és forgalmazzuk.

Az adapterek univerzálisan bármely ismert típusú kombájnra adaptálhatóak. Speciális törőhengerek biztosítják a hatékony szárlehúzást. A törőlécek központi vezérléssel állíthatók. A törőegységek soronként biztosítottak túlterhelés ellen. Igény szerint a zúzók egységenként kikapcsolhatók. A gépek fém és műanyag burkolatos változatban rendelhetők.

OPTI-RAK 150/M szemestermény felszedő és rakodógép

Optimális választás nagy teljesítményű terményrakodáshoz. A gép traktorral üzemeltetett, amellyel telepen belül is mozgatható, így könnyen, gyorsan lehet átállni az egyik rakodási helyről a másikra.

A gép garat nélküli változata sík területen tárolt szemestermény felszedésére, szállító járműre való rakodásra, szellőztető átrakodásra alkalmas. Rakodógarattal szerelt változata alkalmas a szemestermény szállítójárműről közvetlenül vagonba, silóba vagy tárolóba való rakodásra.

Teljesítményigény: 37 kW.

Rakodási teljesítmény búzából: 150 t/óra.

Ajánlatunk kiterjed a szántóföldi zöldségtermesztés gépeire is.

Bakháthúzó gépeink 2 és 4 soros kivitelben készülnek. Sárgarépa, petrezselyem és hasonló gyökérnövények bakhátának készítésére, illetve burgonyaültetéshez bakhátkészítésre és töltögetésre alkalmasak. Szélesebb ágyás készítésére is használhatóak pl. dinnye, paprika, hagyma számára.

Az OPTIGÉP Kft. folyamatos fejlesztéssel ISO 9001 minőségügyi rendszerben biztosítja az általa gyártott gépek korszerű színvonalát.