fbpx

Güttler GreenMaster – az aszályos időjárás ellen

Írta: Szerkesztőség - 2014 május 19.

Épp aktuális a repce vetése, amely tavaly az őszi aszályos időszak miatt nehezen vagy egyáltalán nem kelt ki. A Güttler GreenMaster lezáró eleme egy Güttler henger, amely gondoskodik a megfelelően tömör magágyról és a lezárt talajfelszínről, hogy a talajnedvesség még aszályos időben is rendelkezésre álljon a vetőmag csírázásához. A gyakorlati tapasztalat is azt mutatja, hogy egyéb Güttler hengerek alkalmazása a repce magágykészítésében, illetve szükség esetén a vetés utáni lezárásban nagymértékben megnöveli a csírázás és a kelés esélyeit.

Güttler GreenMaster - az aszályos időjárás ellen

A nyári időszakban szintén még aktuális a köztes növények vagy zöldtrágya növények vetése. A gép a zöldtrágya növények termesztésében is kulcsfontosságú szerepű, mert a megfelelően előkészített talajból egy menetben képes magágyat készíteni, illetve a vetést elvégezni. Ez azért fontos, mert a zöldtrágya növények termesztéséből adódó eredmények financiálisan közvetlenül nem kézzel foghatóak, viszont ezzel a gépkombinációval a termesztés költsége csökkenthető.

A Güttler GreenMaster gépkombináció az egyéb apró magok vetésére, illetve magágykészítésére is alkalmas. A simítóval ellátott Güttler HarroFlex borona magágy mélységig átlazítja a talajt, míg a Güttler henger összetöri a rögöket és lezárja a talajfelszínt. Az így kialakuló apró morzsás magágyban jobb a vetőmag beágyazódása, így könnyebb a víz felvétele is, ami nélkülözhetetlen a csírázáshoz.

Javasoljuk a Güttler GreenMaster vagy más Güttler hengerek alkalmazását a repcetermesztésben, hogy a tavalyi kelési problémák ne ismétlődhessenek meg.

Páska Norbert

agrármérnök-tanár

Ha többre kíváncsi a Güttler GreenMasterrel kapcsolatban, akkor keresse kollégáinkat:

Szögi Gyula: 30/555-4948

Vörös Endre: 30/236-9503

www.guttler.hu