fbpx

Hagyományos szakmai nap az AGRÁRIN Kft. és az AGROORG Kft. közös szervezésében

Írta: Szerkesztőség - 2014 május 09.

Az Agroorganizáció szervezési és számítástechnikai Kft. (AGROORG) ügyvezetője Dr. Nattán István bemutatta a cég történetét, majd ismertette kínálatukat, azok számára, akik még új betekintőként jelentek meg a szakmai napon. A cég több mint 30 éve szolgálja saját fejlesztésű programjaival az egyre növekvő partneri körét, a hazai mezőgazdasági vállalkozásokat.

Programjaik átfogják a teljes belső AGRO-management (ügyviteli-számviteli) rendszert (pénzügy, főkönyv, controlling, bér-munkaügy, készletgazdálkodás, tárgyieszköz-nyilvántartás, részvénykönyv), amit AGRO-production (termelési) programjaik (növénytermesztés, táblatörzskönyv, gazdálkodási napló, földbérlet-földhasználat, mezőgazdasági szolgáltatás, szárítási szolgáltatás, takarmánykeverés, integráció) egészítenek ki.

Mátrai Zoltán az Agrárin Kft. ügyvezetője

Az Agrárin Kft. 1995-ben alakult osztrák-magyar vegyesvállalatként. A cég székhelye Szőlősgyörökön található. Kezdetben szoftveradaptációt végzett a társaság. Egy német táblatörzskönyv és sertéstelepi programot fordított és értékesített. Az azóta eltelt időben a cég piacvezető szerepet tölt be a sertéstelepi szoftverpiacon és 1998 óta képviseljük az osztrák gyártmányú agrometeorológiai állomás termékeit is. Mára szerencsére egyre növekvő forgalommal szerepelünk az agrárelektronikai, -informatikai piacon. Talán ennek is tudható be, hogy idén az iTRAP internetes rovarcsapda készülékünkért az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Nap termékdíjával, a Növénytermesztés kategória III. díj elismerésében részesültünk. Azt hiszem, ennél nagyobb visszaigazolás nem kell egy cég életében. Valóban egyedülálló termék ez a piacon, újdonságértéke, hogy 4 darab összetett vakus kamera küldi a nagyfelbontású képet a ragacslapokról, melyek mellett feromon található, a berepült lepke ráragad a lapra, melyről minden nap egy felvételt készít a készülék. A képek egy internetes adatbázisba kerülnek elemzésre, ahol összeszámlálás alapján, az adott szoftver rajzás-diagrammot készít, így megállapítható a rovar gradációja. Természetesen mi is bejelölhetünk további egyedeket, tehát a dolog elég interaktívan működik, ráadásul összeköthető a meteorológiai állomással. Az iTRAP internetes rovarcsapda készülékkel időt és pénzt spórolhatunk, hiszen nem kell terepre járni, távolról is nyomon követhetőek az események.

Összegezve, az Agrárin Kft. attól érdekes, hogy nem a kommersz, aktuálisan felkapott dolgokra koncentrál, hanem az újdonságokban látja a jövőt.

Széles és nem hétköznapi palettát vonultatott fel az Agrárin Kft.

A METOS agrometeorológiai állomások meghatározó szerepet töltenek be a hazai piacon. A készülékek nem csak adatot mérnek, de növényvédelmi és időjárás előrejelzés is tartozik hozzájuk. Az Agrárin Kft. egyedi fejlesztése az a speciális weboldal-csoport, ami a készülékek adatait ügyfélspecifikus formában jeleníti meg. Ennek kiegészítése az iPhone alkalmazás is, mely az adatokat már mobilon is elérhetővé teszi.

Az Agrárin Kft. kizárólagos képviseletét látja el a német MÜLLER ELEKTRONIK termékeknek, melyek között fellelhető a piac egyik vezető sorvezető készüléke, ráadásul ennek összes kiegészítője is, mellyel azonnal isobus terminálként is használhatjuk a berendezést, de az automata kormányzás és a permetező szakaszolás is ennek a cégnek a speciális terméke.

A MÜLLER ELEKTRONIK hazai képviselete azért érdekes, mert a munkaeszköz gyártók többségét gyári kiszolgálóként látják el fedélzeti elektronikával, ezáltal egyre nagyobb az igény ezek szervizelésére.

Az AGRETO termékek sok szempontból speciálisak. Mérlegek, melyek gépjárművet, műtrágyát, de ládát, vagy zsákot is tudnak mérni, saját gyártású egyedi termékek a piacon.

A szakmai napon fény derült arra, hogy az Agrárin Kft. valóban az állandó termékújításban, kuriózumban látja a jövőt. A termékdíj elnyerése bizonyítja, hogy számukra megéri a mindig jobbért, tökéletesebbért folyó küzdelem.