fbpx

Három a magyar igazság, avagy traktorátadás Invest módra

Írta: Szerkesztőség - 2014 január 27.

„Az Invest megalakulása óta, vagyis gyakorlatilag 10 éve tart ez a kitűnő partneri viszony közöttünk és a Duna Mg. Zrt. között” – mondta Szaxon Róbert.

Véleménye szerint, aki egyszer beleül egy Case IH traktorba, az soha többé nem akar majd kiszállni, talán ennek is köszönhető, hogy egyszerre három Case traktorral bővítették a már meglévő Case gépparkjukat.

 

 

Három a magyar igazság, avagy traktorátadás Invest módra

 

 

Nagy szám ez az Invest életében? Gondolom, nem mindennapi?

Az Invest Gépkereskedelemi Kft a piac 10%-át tudja magáénak, ami évente kb. 100-120 traktort jelent.

Ebből akár az is következhet, hogy nem egy ördöngös mutató a három darab, de figyelembe kell venni, hogy meg kell küzdeni a piac minden szegletéért.

Ha azt nézzük, hogy a Duna Mezőgazdasági Zrt. idén év elején már vett az Invest Kft-től egy Case IH 115-ös traktort, akkor igenis fontos momentum ez nekünk, hiszen összességében a három az valóságban négy.

És igen, ez már jelentős darabszám az Invest életében is.

 

Mi a sikerük titka?

Igyekszünk olyan szakmai hátteret nyújtani, hogy a partnereink felmerülő problémáira, igényeire, gyors megoldásokat tudjunk kínálni.

Ezenfelül úgy tekintünk a vásárlóinkra, mint egy hosszú távú üzleti kapcsolatra, aki betér hozzánk, biztos lehet abban, hogy nem csak egy vevő a sok közül.

 

 

Három a magyar igazság, avagy traktorátadás Invest módra

 

 

Megkérem Pollreisz Péter elnökigazgatót, hogy mutassa be Olvasóinknak a gazdaságot, ahol ezek az új traktorok bizonyíthatnak majd!

Jelenleg 1.200 hektáron gazdálkodunk, elsősorban búza, árpa, kukorica, szója, napraforgó és repce alkotják a terményeink nagy részét.

Legújabban azonban a mákkal is elkezdtünk foglalkozni, mert úgy véljük, hogy gazdaságos lehet a termesztése.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, a növénytermesztésünk abszolút pozitív és eredményes.

Részletezné a Case erőgépeinek történetét? Milyenek az üzemeltetési tapasztalatai?

A legidősebb a 10 éves Case MXM 155-ös, mely büszkén mondhatom, hogy 10ezer üzemórával dicsekedhet, ráadásul a tankoláson és az olajcserén kívül nem igényelt semmilyen törődést.

Ebből kifolyólag a szervizelési költsége is minimális volt.

Merem remélni, hogy idővel a másik 5 darab Case traktorunkról is hasonlóakat mondhatok majd.

A fent említett tapasztalatunk után nem volt kérdéses, hogy bizalmat szavaztunk a Case-nek, amikor újabb választásra került sor, hogy milyen típus mellett tegyük le voksunkat.

Egy olyan kompakt traktort kerestünk, ami többféle feladatot el tud látni, ekkor került hozzánk egy Case IH Maxxum 125-ös.

Ezt követte 2013 év elején egy Case IH Maxxum 115-ös.

A mai ünnepélyes nap vehettünk át kettő darab Case IH Puma 170 és egy darab Case IH Farmall U 105-ös traktort, amit majd kisebb munkálatokra, leginkább permetezésre fogunk használni.

Így összesen 6 darab Case traktorral tudjuk művelni és ellátni a gazdaságunkat.

 

Foglaljuk össze a Case pozitívumait!

Elsősorban nagyon jónak tartom az ár-érték arányt ennél a márkánál, a költségtakarékos fogyasztást és a traktor terhelhetőségét, mely arányosan kihasználható.

Az önsúlya, vonóereje és a teherbíró kapacitása egyenesen arányos, ami sok márkánál sajnos nincs összhangban.

A minimális szervizelési költségről már nem is beszélve.

Aki megbízható, strapabíró és tényleg jó minőséget akar, az nem fog csalódni a Case márkában.

Milyen a kapcsolata a forgalmazóval?

Mondhatom bátran, hogy kitűnő. Valóban segítőkészek, és bármivel fordulhatunk hozzájuk, Szaxon Úr azonnal elintézi, vagy legalábbis beindítja a folyamatot, még akár hétvégén is.

Hiszen a probléma nem mindig reggel 8 és délután 4 között adódik.

A másik fontos, amit kiemelnék, hogy rendkívül alkuképesek és ésszerű kereteken belül a közös nevezőre törekednek, ami a mai világban, lássuk be fontos szempont, ha a gazdálkodó egy nagyobb beruházásra készül.