fbpx

Hófehér „tálalásban” a tűzpiros Zetor traktorok

Írta: Szerkesztőség - 2013 május 27.

 

A csehországi Zetor gyár, mely több mint 68 éves gyártási tapasztalattal bír, az idei évben két újdonsággal jelent meg a magyar mezőgazdasági piacon.

A Major 80 modelljük egy megbízható, középkategóriás, kiváló érték/teljesítmény aránnyal rendelkező traktor.

A gyári Zetor motorok minimális elektronikával és további üzemanyag rendszer kiegészítő nélkül vannak felszerelve, vagyis a konkurenciával szemben egyszerű szervizelésükkel és magas szintű megbízhatóságukkal tűnnek ki.

Magas nyomatéktartalékkal rendelkeznek (35% felett), ami csökkenti az alacsonyabb fokozatváltást.

A teljesítmény a motorfordulat széles skálája alatt is változatlan marad.

A traktor teljesen szinkronizált négyfokozatú sebességváltóval, háromfokozatú redukált sebességgel és irányváltóval szerelt.

Sebességi fokozatok száma 12+12. A TLT 540/1000 esetében választható változat.

A Major modell hidraulikája mechanikus vezérlésű, nagy emelőerővel rendelkezik, fokozatmentes süllyesztés és energia elnyelő funkcióval bír szállítás közben.

A traktor egy, illetve két pár kihelyezett hidraulika szeleppel és visszafolyó szeleppel van szerelve.

A praktikus használatot illetően a traktor komfortos tágas vezetőfülkével rendelkezik, melyben az egyes kezelőszervek elhelyezése kényelmes munkavégzést biztosít a vezető számára.

 

A Zetor újonnan kifejlesztett Forterra HSX traktorcsaládja tökéletes univerzális vontató napjainkban.

A maximális motorteljesítmény mellett megőrzi sokoldalúságát és széleskörű felhasználhatóságát.

A HSX traktorok a legújabb technológiával vannak szerelve: utolsó generációs Power Shuttle, új ötfokozatú sebességváltó háromfokozatú nyomatékváltóval, nagyobb teljesítményű hidraulika, HitchTronic hidraulika szabályzás, LCD képernyős műszerfal, nagyobb tengelytávolság a traktor nagyobb stabilitása érdekében és biztonsági vezetőülés jellemzi

. Az ötfokozatú sebességváltó háromfokozatú automata kapcsolású nyomatékváltóval és terhelés alatti irányváltóval 30 sebességi fokozatot kínál előre és hátramenetben.

Az új LCD kijelzős műszerfal, illetve a CAN rendszerű elektronika számtalan információt nyújt a vezető számára úgy az irányítás, mint az egyszerűbb szervizkezelés terén.

Az ülésbe szerelt biztonsági kapcsoló nagyobb biztonságot nyújt a vezető számára.

A Forterra HSX traktorok 16 szelepes motorral vannak szerelve, melyek magas nyomatéktartalékkal (több mint 36%) és rendkívül gazdaságos üzemanyag fogyasztással rendelkeznek, melynek köszönhetően a 225 literes tartály bőven elég akár az egész napos munkavégzésre.

A két külső segéd hidraulika munkahenger biztosítja a traktor egységes terhelését és a 70 kN emelőerőt.

A Forterra HSX modellek az új HitchTronic automata hárompont függesztés szabályzó technológiával vannak szerelve.