fbpx

Jelentkezzen a közétkeztetési szakácsversenyre

Írta: Csomor Zsolt - 2019 május 17.

Még nevezhetnek a csapatok a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös versenyére, a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020 megmérettetésre.

A verseny témája ezúttal a nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében. Újdonság, hogy a szervezők 3+1 fős csapatok nevezését várják, továbbá a csapattagok között legalább egy főnek 35 éven alulinak kell lennie.

A csapatoknak 3 fogásos – előételből vagy levesből, főételből és desszertből álló – felnőtt étkezőknek szánt menüt kell megtervezniük. A menüsorok egyik kötelező eleme a friss alapanyagokból készült lecsó (zsiradék, hagyma, paprika, paradicsom), míg az előírt alapanyagok között a hazai nyári, friss idényzöldségek és idénygyümölcsök közül kell felhasználni legalább kettőt, valamint mézet is.

De nem csak kötelezően felhasználandó, hanem tiltott alapanyagok is vannak: az édesítőszerek, az ízfokozók, az élelmiszer-színezékek, valamint az ezek valamelyikét hozzáadott formában tartalmazó összetett alapanyagok is felkerültek a tiltólistára. Az összes felhasznált alapanyag nettó beszerzési értéke nem haladhatja meg az egy étkezőre jutó nettó 550 Ft‐ot.

A verseny nevezési határideje május 23-a. A versennyel kapcsolatos további részletek itt olvashatóak.

CÍMKÉK hagyomány