A Krone is erősített a járvány évében

A koronavírus-járvány ellenére nőtt a Krone forgalma az agrárgépek terén és több embert foglalkoztatnak.

 

Krone

 

Világszerte erősített

A vállalatnál a mezőgazdasági gépek értékesítése közel 5 százalékkal 733 millió euróra nőtt 2020 nyarára, ami jelentős erősödés a korábbi, 698 milliót produkáló gazdasági időszakhoz (2019. augusztus 1. – 2020. július 31.) képest. A Krone számára a forgalom egynegyedét a német piac hozta (korábban ez több, 28 százalékos volt), míg a nyugat-európai piacok enyhén, 35,6-ról 36,2 százalékra nőttek. Kelet-Európában (8,4%) és Észak-Amerikában (15,2%) stabilan tartotta pozícióit a márka, ám a világ többi részén növelte értékesítéseit 11,7-ről bő 15 százalékra.

 

Krone

 

Megmutatta a fontos ágazatokat

A vállalat mezőgazdasági géposztályának jó teljesítménye ellenére a Covid, a Brexit és a különféle protekcionista behozatali vámintézkedések negatív hatással voltak a vállalat haszongépjármű-részlegére – írja a profi.co.uk. Így a Krone-csoport összesített forgalma 1,9 milliárd euróra esett a 2019/2020-as pénzügyi évben, míg a korábbi hasonló időszak 2,2 milliárd euró körül termelt.

– A világjárvány megmutatta az igazán fontos gazdasági ágazatokat – értékelte Bernard Krone, a Krone Holding felügyelőbizottságának elnöke. – A mezőgazdaság és a szállítmányozás egyértelműen ezek között van – tette hozzá. A Krone-csoport 5375 alkalmazottat foglalkoztatott az elmúlt pénzügyi évben több mint 15 országban, ami szintén növekedés a korábbi időszak 5292-es létszámához mérten.

agrár agrárgépek krone mezőgazdaság mezőgazdasági gép
..