fbpx

Kubota® M5002 – Rámenős traktor az egyszerűség jegyében

Írta: - 2024 május 24. -Hirdetés

A Kubota® M5002 kategóriájában az okos, rámenős – egy rendkívül jól kormányozható professzionális traktor, amely bizonyítja, hogy az igazi kiválóság belülről fakad.

Erőteljes motor, kiváló váltó, nagy hasmagasság és kivételesen egyszerű irányítás jellemzi.

Az olyan traktorokat, mint a Kubota® M5002, olyan feladatokra tervezték, amelyek egyszerre igénylik a kiváló kormányozhatóságot és TLT-hajtású eszközök kezelését.

Kubota traktor
A 105 literes dízeltartály és a 12,3 literes AdBlue® tartálynak köszönhetően a leghosszabb munkanapokon is megállás nélkül dolgozik

Erős, megbízható, tiszta és csendes – az M5002 modellekben lévő 95115 LE (ECE R 120), V3800 négyhengeres motor egyszerre hatékony és kimagasló teljesítményt nyújt. A magas nyomású rendszer optimalizálja az égést, hosszú élettartamot és csendes motort eredményezve. A 105 literes dízeltartály és a 12,3 literes AdBlue® tartálynak köszönhetően pedig a leghosszabb munkanapokon is megállás nélkül dolgozik.

Az M5002 felhasználóbarát váltója a fokozatok közötti váltást könnyűvé és kényelmessé teszi. 36 előremeneti és 36 hátrameneti fokozatával az M5-112 sebességváltói a szántóföldi és legelős gazdaságok igényeitől a zöldségtermesztők elvárásáig mindent lefednek. A teljesen szinkronizált dual speed áttétel egyetlen nyomógombbal biztosítja a mindennapi munkához szükséges teljesítményt és hatásfokot.

A széria modelljei könnyedén emelnek nagy súlyokat is, ahol erre szükség van. Az M5002 hidraulikája rendkívül erőteljes és gyorsan reagál. Az emelési kapacitást könnyen karbantartható külső hidraulikus munkahengerek növelik. Az alap berendezés két szabályozószelepet és egy további, opcionálisan áramlásszabályozóval felszerelt hidraulikus szelepet foglal magába.

Kubota traktor bála
Az emelési kapacitást könnyen karbantartható külső hidraulikus munkahengerek növelik

A Kubota M5002 Ultra Grand Cab II fülkéje sokkal több helyet kínál, mint amit a legtöbb traktortól várna az ember ebben a teljesítménykategóriában. Kényelmes, és nem csupán egyedi tágasságérzetet kínál, hanem kellemes belső környezetet és kiváló panorámakilátást is biztosít.

Az alap légkondicionáló és fűtőrendszer az ülés alatt helyezkedik el, hogy minden igénynek megfeleljen. Az ívelt üveg és a kormányoszlopon okosan elhelyezett levegőbefúvók optimálisan keringtetik a levegőt a fülkében. A fülke légrugós ülése szintén a kényelem magas szintjét biztosítja.

Kubota traktor zöldsor
Olyan feladatokra tervezték, amelyek egyszerre igénylik a kiváló kormányozhatóságot és TLT-hajtású eszközök kezelését

Nagyon kevés fülke van ebben a kategóriában, amely ilyen kiváló rálátást biztosít a munkagépekre és a közvetlen munkakörnyezetre. Az egész azzal kezdődik, hogy a Kubota ívelt üveggel szerelte fel a fülkét. Ez nem csupán a tükröződést csökkenti, az üveg a tágasság érzetét kelti és lenyűgöző kilátást biztosít minden irányba: a hatalmas üvegfelületek, keskeny fülkemerevítők és az elegáns ferde motorháztető mind hozzájárulnak ehhez, mint ahogy a fülke oldalán elhelyezett kipufogócső is. Az üvegajtóknak köszönhetően az elülső munkagépekre is jó rálátása van.

Kényelmes helyet tartottunk fenn egy utas számára is, amelyet egy opcionális ülés biztosít. Ha nincs szükség rá, akkor egyszerűen lehajtható, hogy több legyen a hely.

Kubota traktor fülke
Az ívelt üveg nemcsak a tükröződést csökkenti, a tágasság érzetét is kelti

A kormányozhatóság szempontjából a Kubota M5002 saját kategóriát alkot. A traktor jól szerepel vonóerő és hasmagasság szempontjából is. Az elsőtengely kúpkerekes meghajtása rendkívül jól kormányozhatóvá teszi az M5002-t, amely egy fantasztikus, 55°-os kormányzási szöget biztosít. Ez teszi alkalmassá a traktort a szűk helyen végzett munkára. A nagy hasmagasságának köszönhetően finomabban bánik az érzékeny növényekkel, amikor áthalad felettük.

Az M5002 felszerelhető precíziós megoldások kiegészítő csomagjával akár utólag is. Így ISOBUS traktorrá válhat, amellyel a piacon kínált bármilyen ISOBUS eszközt vagy gépet korlátozások nélkül használhat. A Kubota terminálokban megtalálható GEOCONTROL funkció a GNSS vevőkkel együtt lehetővé teszi a szakaszvezérlés használatát és a változó dózis funkciót. Ezeket a funkciókat az olyan ISOBUS munkagépekkel lehet használni, mint például a precíziós vetőgépek, műtrágyaszórók vagy permetezők.

Kubota traktor kormány
Az M5002 felszerelhető precíziós megoldások kiegészítő csomagjával akár utólag is, így ISOBUS traktorrá is válhat

A Kubota megkönnyíti az életét, és a Kubota Care kiterjesztett garanciájával traktorja ugyanolyan simán fut, mint az első napon. A Kubota Care egy széleskörű gyári garanciakiterjesztés, mely megvédi a beruházását a magas viszonteladási érték biztosítása mellett. A csomag magába foglalja az összes alkatrészt, amelyet a szerződéses garancia fedez. A Kubota Care 5 évre vagy 3000 üzemórára biztosítja a teljeskörű garanciát (amelyik korábban bekövetkezik).

A KÉSZLETEN lévő modellek (M5-092 és M5-112) opcionálisan kiegészítőkkel elérhetőek. Ha pedig ültetvénytulajdonos, korábbi cikkünk is érdekelni fogja.

Részletekért, bővebb információért keresse szakértő kollégáinkat!

Két-KATA Kft
2118 Dány, Zöld utca 20
Telefon: +36(28)465-053
E-mail: [email protected]
Honlap: https://ketkatakft.kubotaimportor.hu/