fbpx

Lassú járású hidraulika motorok

Írta: Szerkesztőség - 2011 március 04.

A White hidromotorok gyártása 1966-ba nyúlik vissza, kiváló hatásfokával és hosszú élettartamával kitűnik más gyártók hidromotorjai közül.

A hidromotorok különféle kialakításokban, rendkívül nagy méretválasztékban állnak rendelkezésre. A tengelykialakítása az általános hengeres kiviteltől kezdve a kúpos, bordás tengelyen keresztül, az erősített-tengelyes kivitelig kapható. Jól szervezett gyártási folyamatainak és logisztikai hátterének köszönhetően a White hidromotorok igen kedvező árukkal és gyors beszállítási határidejükkel tűnnek ki a Magyarországon kapható többi hidromotor közül. Felhasználási területe ipartól elkezdődően mezőgazdaságon át az építőipar és még sorolhatnánk a számtalan felhasználási területet.

Orbit motorokat lassú fordulatszám, nagy indítónyomaték, csendes járás, nagyon nagy típus választék, hosszú élettartam, olcsó ár jellemzi, ezért is a legelterjedtebb motortípus.

Az orbit motor nevét a forgórész által leírt mozgásáról kapta, mely a munkavégzés folyamán orbitális pályát ír le. A ROLLERSTATOR technológiának köszönhetően – mely a kapcsolódó pontok minimalizálásán alapul (3 kapcsolódási pont) – a zajkibocsátás és a súrlódás csekély mértékű. A belső szerkezet kialakításánál igen nagy hangsúlyt kapott a precíziós görgő-gyártás, az érintkező pontok legkedvezőbb, minimális súrlódású kapcsolata és a motorház anyagának kiválasztása.

A Roller Stator (3) biztosítja a forgó mozgást oly módon, hogy az olaj áramlása a folyamatosan szűkülő és táguló terek változásával kényszeríti a kardántengelyen keresztül a kihajtó tengelyt (4) a szögelfordulásra. Mivel a mozgó alkatrészek folyamatosan olajban futnak, a tengely magas nyomást elviselő tömítéssel (1) van szerelve, a házban (2) és a tengelyben(5) szeleprendszer van kialakítva, ezért a hosszú motorélettartam garantáltan biztosítva van (1. ábra).

Egyesfelhasználási területeknél szükség van nagy radiális és axiális irányú terheléselviselésére. Ilyenkor a csapággyal ellátott motorok kerülnek előtérbe.

Más hidromotorokkal való kompatibilitását nagyban elősegíti, típus azonos nagy választéka. A vevői igényeknek megfelelően gyártják különböző tengelyvégződéssel, felfogató peremmel, tápcsatlakozóval, nyelési térfogattal és még egyéb különleges opciókkal.

Az orbit rendszerű motorokat kedvező tulajdonságai végett nem csak mobil hidraulikában,hanem a telepített ipari felhasználása is jelentős. Szerszámgépeken az előtolásnál; csigahajtásnál előszeretettel alkalmazzák, hiszen külön hajtómű nélkül pontos, erős mozgást tud biztosítani. Megmunkáló központoknál, ahol elvárás a 360 ?fokos körbeforgatás, egyszerű fordulatszám szabályozás mellett gond nélkül biztosítja azt.

Orosz János

Hidropress Kft.